"Важно је да се на седници СБ УН чује став Србије"

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да ће бити тешко променити став великих сила о формирању војске Косова, али сматра да је важно да се на седници Савета безбедности Уједињених нација чује да се ради о кршењу резолуције 1244, јединог валидног документа када је реч о Косову.

Дачић је новинарима уочи седнице београдског одбора Социјалистичке партије Србије рекао да сматра да кршење Резолуције 1244 врши "кроз обнављање Ослободилачке војска Косова".

"Важно је што ће седници Савета безбедности присуствовати предсеник Александар Вучић", истакао Дачић, додавши да због неслагања великих сила не очекује да ће бити донета била каква одлука. 

"Важно је, ипак, да се чује глас Србије и осуда таквих активности Приштине", навео је Дачић.

Према његовим речима, политичари у Приштини не разумеју да су десет година након једностраног проглашења независности и даље на почетку.

"Да немају подршку западних земаља не би ни постојали на политичкој мапи, а у њиховом тиму и влади имају људе познате по ратним злочинима", рекао је Дачић.

На питање како коментарише понуду Брисела властима у Приштини да у Цефти буду представљени као Косово, а не као Унмик, а да заузврат повуку таксу на увоз робе из Србије, Дачић је рекао да је то ствар за Приштину.

"То што су урадили има да повуку, па да идемо даље, а ако то не ураде нема наставка дијалога", закључио је Дачић.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи