Кфор: Ситуација под контролом, избегавати провокације

Мисија Кфор је саопштила да је ситуација на терену под контролом широм Косова и позвала на избегавање провокација и уздржаност од изјава или акција које могу да доведу до ескалације.

У саопштењу за РТК на српском језику, Кфор напомиње да стално прати ситуацију на терену широм Косова и да је у потпуности посвећен свом мандату како би се гарантовала сигурност свим грађанима.

Кфор тврди да су његове снаге спремне да буду брзо распоређене у свим деловима Косова, те наводи да нема потребе да се повећава присуство на одређеном месту.

У саопштењу се истиче и да се Кфор не бави политиком и политичким спекулацијама "које понекад наговештавају тензије на политичком нивоу".

"Последњих дана није било претњи или акција, која је утицала на сигурност на Косову. Кфор позива све да се понашају одговорно, да избегавају провокације и да се уздрже од било каквих изјава или акција које могу довести до ескалације", наводи се у саопштењу.

Кфор поручује и да је одлучан да испуни свој мандат према Резолуцији 1244 СБ УН.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво