Делегација СНС-а на конгресу грчке Нове демократије

Интернационални секретар СНС-а и министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и члан председништва СНС-а и заменик шефа посланичке групе СНС-а Владимир Орлић учествовали су на 12. конгресу највеће грчке опозиционе странке Нова демократија који је одржžан у Атини.

Током дводневног конгреса, Јадранка Јоксимовић и Владимир Орлић су имали прилику да разговарају са председником Нове демократије Кирјакосом Мицотакисом, народним послаником и министром спољних послова у сенци Јоргосом Кумуцакосом, народним послаником Ставросом Калафатисом, интернационалним секретаром Нове демократије Јанисом Смирлисом, као и са другим члановима најужег руководства Нове демократије.

Теме разговора тицале су се актуелне ситуације у Србији и региону, питања од значаја за регионалну стабилност, процеса европских интеграција Србије, као и о конкретним начинима унапређења међупартијске сарадње. 

Председник Нове демократије Кирјакос Мицотакис, изразио је захвалност за долазак високе делегације Српске напредне странке, и упутио срдачне поздраве председнику СНС-а и Србије Александру Вучићу.

Осврнуо се на недавни срдачан пријем у Београду када је са својом високом делегацијом био примљен код председника Вучића, и када је договорен наставак и интензивирање међустраначке сарадње.

Јоксимовић и Орлић су изразили захвалност Новој демократији, као странци која је осудила увођење такси од стране Приштине и покушај дестабилизације региона, и уједно обавестили о противправном формирању војске тзв. Косова, као и о иницијативи Србије за сазивање хитне седнице СБ УН о КиМ.

Народни посланик у грчком парламенту и министар спољних послова у сенци Кумуцакос је истакао да Нова демократија са посебном паžњом прати развој догађаја око КиМ, и поновио став своје политичке партије о непризнавању једнострано проглашене независности Косова, који је уједно и званичан став Грчке као једне од пет држава ЕУ које нису признале једнострано проглашену независност тзв. Косова.

Додатно, он је похвалио свеукупни економски напредак који је Србија, на челу са председником Вучићем, остварила у претходном периоду, и истакао да Србија на свом европском путу може да рачуна на свесрдну и континуирану подршку Нове демократије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара