ЛДП: Треба наставити дијалог Београда и Приштине

Председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић оценио је да формирање косовске војске отежава решење проблема Косова, и истакао да треба што пре наставити дијалог Београда и Приштине.

Чедомир Јовановић је, у саопштењу, навео да је потребно што пре наставити дијалог, јер је после свих дешавања јасно да преговори немају никакву алтернативу и да свака претња ратом дестабилизује читав регион.

"Александар Вучић и Хашим Тачи имају огромну одговорност и морају бити свесни те чињенице, а споразум који могу да постигну прилика је која неће бити поновљена и не сме се пропустити", додао је Јовановић.

Јовановић сматра да формирање Војске Косова у овом тренутку отежава напоре да се тај споразум постигне, и сви који су одлучили да то ураде сада само помажу онима који имају амбиције да се проблем Косова не реши.

"Повећане царине на робу из Србије удаљиле су нас од прилике за бржи договор. Одлука са Војском Косова прети да тај цео процес прекине. Разум који мора данас да се чува највећи је капитал који може да се понуди", напоменуо је Јовановић.

Према његовим речима, цео регион зависи од односа Срба и Албанаца, јер стављање тачке на тај проблем отвара перспективу и осталим државама у нашем окружењу.

"Није остало још много времена, и они који воде и српски и албански народ морају добро знати да људи желе само мало мира за себе и своје породице и да ово погоршавање односа последњих недеља може имати несагледиве последице на њихове животе", каже Јовановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво