Ракић: Вучић упутио поруку мира

Председник Српске листе Горан Ракић је изјавио, након обраћања председника Александра Вучића у Београду, које су Срби у Косовској Митровици пратили заједно, у центру града, да Србима на КиМ пуно значи порука да ће их држава Србија заштити.

"Порука коју смо чули је порука мира и хвала вам што желите да сачувате мир по сваку цену, па макар то било и војном силом", рекао је Горан Ракић.

Како је рекао, порука коју су вечерас чули Срби на КиМ доноси радост, не само њима, већ и целокупном српском народу.

"Председниче Вучићу и ми одавде имамо једну поруку за вас. Ми 20 година чекамо да неко подметне своја леђа и заштити српски народ, не тражимо много, тражимо мир и сигурност. Ово што сте ви вечерас рекли нама значи много, јер када вечерас одемо својим домовима и када ушушкамо своју децу можемо им рећи да нису сами и да поред вас на њих мисли и држава Србија", рекоа је Ракић.

Ракић је додао да ником није упућена претња и да може само да поручи комшијама на југу Митровице да Срби на КиМ желе да остану на својим огњиштима.

"Поздравићу све, и њих доле преко моста, нашим поздравом: Јер одавде нема назад. Живела Србија", поручио је Ракић.

Грађани Митровице такође истичу, после обраћања председника Вучића, да имају поверења у државу Србију и председника и да верују да ће их држава заштитити.

"Наша деца живе овде, ми једноставно немамо где да идемо, остаћемо ту да последњег. Моја су деца рођена овде и ја сам рођен овде, ту су нам корени у ту нам је будућност, где ћемо", рекао је за Танјуг Милорад Јовановић из Северне Митровице.

Истакао је да има поверење у председника Вучића и државу.

"Ја сам директор основне школе са 800 ђака, шта ћемо са том децом да их пошаљемо у Србију", запитао је Јовановић.

Код споменика Кнезу Лазару били су и представници општина Звечан, Зубин Поток и Лепосавић. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво