Косачов: О косовској војсци треба да дискутује Савет безбедности УН

Одлука Приштине о формирању војске мора да буде предмет дискусије у Савету безбедности УН, изјавио је шеф руског Комитета за међународна питања Савета федерације (горњег дома руског парламента) Константин Косачов.

"Веома је могуће да се Приштина спрема за ратовање, при чему мало вероватно одбрамбено, као и за војно-полицијске операције. То је, наравно, веома забрињавајуће и сматрам да треба да буде предмет дискусије Савета безбедности УН", рекао је Косачов, преноси Тас.

Он сматра да иза тог, како је истакао, дрског и противправног акта, стоје САД.

"Ко стоји иза дрског и противправног акта Косова? Не треба чак ни погађати - једини који су подржали косовске Албанце су САД", рекао је Косачов.

Члан Комитета за спољне послове руске Думе Сергеј Железњак указује да данашња одлука Приштине може да запали нови оружани сукоб на Балкану. 

"Политичари на Косову делују уз одобрење америчких јастребова, што показује праве циљеве САД на Балкану који желе да претворе у упориште свог утицаја", додао је Железњак. 

Руски званичник је истакао да ће Русија предузети све могуће мере да спречи крвопролиће на Балкану. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи