Могерини: Разговараћемо и о Западном Балкану

Шефица ЕУ дипломатије Федерика Могерини изјавила је данас, долазећи на самит ЕУ лидера, да ће поред разговора о Брегзиту "на столу" бити теме европске одбране и безбедности, тензија у Азовском мору као и ситуацијa на Западном Балкану.

Федерика Могерини очекујем да ће Европски савет "потврдити захтеве" да Русија ослободи украјинске бородове и посаду.

"Потврдићемо и нашу снажнžу подршку територијалном интегритету и суверенитету Украјине и нашу позицију непризнавање нелегалне анексије Крима као и значајан пакет помоћи који ЕУ даје Украјини и спремна је да га појача", рекла је Могеринијева.

Најавила је да ће лидери ЕУ током данашњег самита размотрити и предстојећи самит ЕУ и Арапске лиге који је планиран за почетак наредне године Бриселу.

"Лидери ће размотрити и ситуацију на Западном Балкану и остале теме које су припремили министри спољних послова", поручила је Могеринијева.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво