Вучић у Лучанима: Посебна пажња наменској индустрији

Председник СНС Александар Вучић поручио је грађанима Лучана да жели да за тај крај учини много више него до сада, а да ће посебна пажња бити поклоњена наменској индустрији.

"Наша је намера и посебно хоћемо да јачамо наменску индустрију. Ту имамо тржиште и имаћемо га за 20 година загарантовано. Зато хоћемо ту базу да ојачамо, а и Лучани ће имати више прихода, од којих ће моћи да решавају своје инфраструктурне проблеме", рекао је Вучић у разговару са житељима те општине.

Како је рекао, држава је дала 4,4 милиона евра за фабрику "Милан Благојевић", јер жели да осавремењивање фабрике, да бисмо, каже, могли да пратимо свет.

Он је рекао да је срећан што је у Лучанима, као и због тога што га је у месту Котраже у тој општини само пола сата раније дочекало 1.000 људи.

"Нисам веровао да је то могуће, јер знам да су их други облаизли и говорили најгоре гадости и увреде протов нас - само гласајте за нас, да сменимо ове, па ће све да цвета...", рекао је Вучић.

Подвукао је да је држава у изградњу насипа на реци Бјелици у Лучанима уложила 3,5 милиона евра, чиме су житељи и привредна зона заштићени, и додао да су грађани могли да осете да држава брине о њима.

Испричао је да је после поплава, када се планирала изградња насипа, разговарао са власницима компанија који су хтели да напусте Лучане, који су му рекли да се не љуте на њега, јер виде да се труди, али да од насипа "нема ништа".

Међутим, он их је замолио да остану још годину дана, па да онда кажу да ли су добили ишта од онога што су тражили.

"Нико није веровао када сам то говорио, а насип је изграђен. У року од месец дана стижу још четири пумпе, све се завршава и више никада нећете имати такве проблема са Бјелицом", рекао је Вучић.

Указао је да није задовољан развојем путне инфраструктуре, која ће морати да буде много боља.

Поновио је да први пут, трећу годину заредом имамо суфицит у буџету, да је готово преполовљен јавни дуг.

Као и у Котражи поновио је да је за нас највећи проблем Косово, а посебно намера Приштине да формира тзв. војску.

Он каже да потезе Приштине више уопште не може да разуме, чак ни гледано из њиховог угла, али и да део света који их је признао није нама наклоњен и сутра ће подржати формирање војске или ће ћутати.

Захвалио је грађанима Лучана што су пружали подршку СНС-у и реформама које се спроводе, додајући да ће у Србији бити све боље и све лаксе.

"Многи су хтели у Србији повратак на старо, да могу да пљачкају", указао је председник и поручио да не признаје улицу.

"Признајем народну вољу на изборима и ја сам увек спреман за изборе, али за немире и нереде нисам", порчио је Вучић.

Он је навео и даје у Абу Дабију био на састанку где се говорило о технолошком развоју и навео да ће за 20 година вештачка интелигенција прегазити људску.

Он је истакао да се цео свет мења, цео пословни амбијент и да Србија мора да гледа напред како не би заостајали за светом.

Милош Јовичић, кандидат СНС-а за председника општине Лучани, захвалио је председнику Вучићу што је у Гучи данас.

Каже да као неко ко је рођен и одрастао у Драгачеву и опредељења је да живи и ради ту добро познаје проблематику живљења на селу и бављења пољопривредом и додао да је један од проблема за пољопривреднике разуђеност терена.

Докторка Зорица Ковачевић, друга на листи "Александар Вучић - Зато што волимо Лучане и Драгачево" навела је да су се Драгачевци кроз историју борили за сваки кутак општине Лучани.

"Овај крај је увек на својим плећима носио вредан и поштен човек, којем је достојанство недирнуто", каже Ковачевић.

Вучић мештанима Котража: Дајемо све од себе да сваког дана буде све боље

Лидер СНС-а раније је боравио у месту Котраже где је, уочи сутрашње седнице у Приштини, рекао да не може да разуме како неко у међуанродној заједници може да подржава формирање војске.

"Нису нам потребни ратни бубњеви, али никоме нећемо дати да понижава српски народ, нити да га угрожава и то им говорим уочи тог њиховог формирања војске. Све желимо на миран начин да решимо, доста су Срби ратовали. Хоћу да видим више деце, више оних који желе овде да се врате", поручио је Вучић.

Много је, како каже, забринут због КиМ и "свега што нам спремају".

"Али, немојте да због тога мислите да сам слаб или да смо слаби, само не волим да изговарам тешке речи, као што то раде други, па онда побегну и склоне своју децу у Лондону... Моја деца су овде и ја планирам, и надам се да и они тако планирају, да остану овде. Наше је да чувамо мир због наше деце и наше будућности", рекао је он.

Подсетио је да његови претходници ниједну фабрику нису ту довели.

Како каже, новац који држава даје за отварање неке фабрике, мора бити зарађен, а не да се штампа.

То је оно по чему се ова власт разликује од претходних:

"Ми отварамо фабрике и запошљавамо све више људи. И имам одговорност према вама, јер то што ћу да кажем нешто ружно о онима пре - вама ни у џеп, ни из џепа, ви очекујете да неко напорно ради за вас, да се бори за вас", каже Вучић.

За боље путеве, како додаје, потребан је новац, да држава буде још јача, потребни су инвестирори.

Он примећује да се свуда у свету одржавају некакви протести.

"И сви попуштају, хвале се како су нешто учинили, а питаћу вас за годину, две колики ће бити јавни дуг у тој некој земљи", рекао је он, подсетивши да је у Србији када је постао премијер јавни дуг износио 79 одсто БДП, а за месец дана ће бити 49 одсто, односно да је скоро па преполовљен.

"Незапосленост је пала са 25, 9 одсто на 11, 3 одсто, волео то неко да чује неко или не. То су званични подаци. Боримо се и дајемо све од себе и радим сваког дана да бих се изборио да нешто осетите и да можете да живите боље, да можете да рачунате на подршку државе", закључио је он.

Најавио је да ће сада у центру пажње бити оживљавање села, да ће држава сада имати више новца за то, а Владу Србије је замолио а повећање плата васпитачицама не буде седам, већ девет одсто.

Како каже, биће и плате још веће, али је важно да оне буду на сигурним ногама, добром темељу.

Вучић: Кад год хоћете на изборе - идемо на изборе

Председник СНС-а поручио је да опозиција последњих дана покушава нешто да уради на силу, да на силу само и могу да покушавају, али да он под притиком не попушта.

"Изборе можете да добијете. Увек. Кад год хоћете изборе - идемо на изборе, нека народ одлучи и нека каже", рекао је Вучић у Гучи, на трибини СНС-а пред локалне изборе у недељу.

Он је рекао да је на изборе увек спреман. Народ, каже, одлучује, а не сила.

"Ако одлучи другачије и хоће да врати на власт најгоре лопове, који су разорили фабрике, нека народ тако одлучи", поручио је и додао:

Он је захвалио свима који су, како је рекао, разумели шта значи одговорна и озбиљна политика и који нису гласали и подржавали "шарене лаже" и приче "гласајте за нас, биће све у реду".

Они који мисле да ће лако да победе Србију грдно су се преварили, рекао је Вучић и додао да у последње време Србија дипломатски побеђује, а наставиће то и даље.

Како је додао, дичи се својим одговорним приступом, у ком није важно, а далеко од најважнијег колико ће он бити богат, већ да ли грађани Србије могу да буду богатији.

Он је рекао да осуђује свако насиље јер, каже, ова држава мора да буде држава сигурних људи.

"У овој земљи жене нису фуксе, оне су мајке, жене, ћерке и нећу да дозволим тим битангама да вређају оно највредније у Србији".

Поручио је грађанима Драгачева да они одлучују о својој судбини и да ли желе да имају више фабрика, регулисану струју, воду...

Током излагања, неко је нешто добацио и покушао да се прогура до бине и да снима, у чему га је обезбеђење спречило, али је Вучић уочио шта се догађа и инсистирао да га пусте да снима.

Он је, међутим додао да сви који мисле да могу било шта да испровоцирају, грдно се варају.
Он је рекао и да неће да одговара на увреде и клевете које су проносили у Драгачеву, већ да на одговоран начин говори о будућности, плановима и шта може да се учини за читав Моравички округ.

"Биће још инвестиција" 

Како је рекао, много је урађено, али има још посла и додао да није задовољан, јер многи поштени домаћини и даље тешко живе.

"Знам да су код вас многи долазили да вам кажу - гласајте за нас како бисмо срушили ове са власти. Али, нису вам рекли да ће ишта урадити, јер ништа нису урадили ни док су били на власти", рекао је он.

Вучић је грађане замолио да изађу у недељу и гласају по својој савести, рационално и одговорно, да размишљају о будућности и о делима, а не великим речима.

Како је рекао, треба да виде ко је шта испунио и ко ће да се бори за њих у будућности.

Истакао је да је недавно био у Уједињеним Арапским Емиратима и да је то пре 30 година била пустиња, док је Либија била најбогатија арапска земља.

"Погледајте данас где су УАЕ, а где Либија", рекао је Вучић.

Додао је и да треба послушати глас жена, јер су жене озбиљније од мушкараца и боље разумеју ствари и да им је захвалан што су имале поверење у тешке реформе.

Поновио је и да неће прихватити никакве претње са улице, наводећи да је доносио најтеже могуће одлуке у интересу Србије.

Навео је да ће у Чачак доћи италијанска фабрика, Гуча ће добити још једног инвеститора, а да у овом округу у Горњем Милановцу, поред Металца, недостаје још једна страна инвестиција.

Селаковић: Лучане одлучује иде ли путем којим иде цела Србија

На митингу Српске напредне странке пред редовне изборе у општини Лучани обратио се и функционер те странке који је поручио да се 16. децембра не бира нови сазив Скупштине општине, већ се одлучује да ли ће та општина наставити да иде путем којим иде цела Србија.

Селаковић је на митингу СНС у Гучи у средњој школи "Драгачево" рекао да је то дан када ће грађани општине Лучани одлучивати о томе да ли ће победити рад, марљивост и озбиљност или дилетантизам, неозбиљност и давање лажних обећања.

Рекао је да су народ и СНС умели да изаберу доброг вођу, који је повратио углед и достојанство Србије у свету.

Додао је да неће проћи још много времена, а да Лучане и Београд неће делити више од три сата вожње, када се изгради ауто-пут.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се