СЗС: Пронаћи налогодавце напада у Крушевцу

Савез за Србију захтева (СЗС) да се открију налогодавци напада на чланове опозиције у Крушевцу, изјавио је председник Левице Србије и један од представника Савеза Борко Стефановић, који је данас новинарима показао фотографије двојице од тројице осумњичених за напад на њега и двојицу његових колега.

Борко Стефановић је показао фотографије два мушкарца, наводећи да су обојица из Крушевца. Рекао је да немају фотографију трећег осумњиченог, али га је именовао.

Конференцији за новинаре су присуствовали Драган Ђилас, Бошко Обрадовић, Здравко Понош и Јанко Веселиновић.

Стефановић је истакао да су тројица осумњичених ухапшени на основу исказа полицајца који је био на месту напада и још неколико сведока.

"Неопходно је да се дође до налогодаваца", истакао је Стефановић, уверен да је напад на њега и његове колеге из Савеза за Србију био "организован и припремљен".

Његов опозициони колега, Бошко Обрадовић из Двери, рекао је како власт упорно покушава да за насиље оптужи опозицију.

Према Обрадовићу, и напад на кандидата за одборника у Лучанима на листи Српске напредне странке Наду Јовановић је приписиван опозицији, а у ствари је било реч о сукобу две фракције СНС-а.

Обрадовић тврди да је за напад на ту жену одговоран активиста СНС-а из Лучана и да су се то двоје људи и раније вербално, а можда и физички сукобљавали.

"Креатор вербалног насиља у Србији је Александар Вучић", сматра Обрадовић и наводи да Вучић своје политичке противнике назива погрдним именима и стално тврди да су лопови.

Здравко Понош из Народне стране обавестио је новинаре да је члан те опозиционе странке из Трстеника Бојан Петровић данас приведен у полицији под образложењем да нешто није у реду са његовим колима.

Понош је навео да је члан Народне странке приведен када је кренуо да лично постави питања председнику Србије Александру Вучићу, који борави у Трстенику.

Према Поношу, приведени је желео да пита Вучића зашто је уништена "Прва петолетка" у Трстенику и када ће Скупштини Србије да поднесе извештај о преговорима о Косову.

Председавајући Савеза за Србију Драган Ђилас осудио је напад на новинара Милана Јовановића, коме је запаљена кућа.

Ђилас је рекао да Савез тражи да се пронађу одговорни и да је спреман да помогне да тај човек и његова породица поново добију кров над главом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво