Директор КБЦ-а у Митровици: Нисмо добили помоћ од Приштине

Информација да је косовска влада данас донирала 242.356 евра за медицинска средства за КБЦ у Северној Митровици није тачна, каже председник КБЦ-а Милан Ивановић и додаје да нико није ступио у контакт ни са њим, нити са његовим сарадницима у вези са било каквом врстом помоћи.

Шеф кабинета косовске владе Авни Арифи рекао је раније данас да на Косову нема хуманитарне кризе због увођења таксе за робу из Србије и БиХ и да из Приштине стиже помоћ за болнички центар у Северној Митровици, док Ивановић каже да је та наводна донација само пропаганда и маркетиншки трик.

"Информација да је влада Косова донирала било шта није тачна. Ми смо у здравственом систему Србије и са Приштином немамо никакве контакте, нити су се они интересовали каква је ситуација са лековима и кисеоником. У протекле три године Приштина је самим отежавањем и одуговлачењем давања сагласности за лекове и кисеоник практично отежавала и лечење наших болесника", рекао је Ивановић за Танјуг.

Како каже, нико није ступио у контакт ни са њим, нити са његовим колегама из КБЦ-а у Северној Митровици у вези са донирањем новчаних средстава.

"То је манипулација, јер они без контакта и разговора са нама не могу ни знати које су наше потребе", истиче Ивановић.

Додаје да никаква информација није стигла ни од министарства здравља, ни из покрајинске владе.

"Ништа нам нису поклонили, нити имамо било какав контакт. Ја људе у министарству здравља Приштине не познајем, а не познају их ни моји сарадници", закључио је Ивановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи