Вучић замолио Бин Заједа да обезбеди подршку да се проблем Косова реши мирним путем

Председник Александар Вучић састао се у Абу Дабију са принцом престолонаследником Уједињених Арапских Емирата, шеиком Мухамедом бин Заједом eл Нахјаном, са којим је разговарао и о Косову и Метохији.

Председник Србије обавестио је шеика Мухамеда да истрајавање Приштине на таксама на робу из централне Србије, као и на формирању војске тзв. Косова, изазива велику забринутост Србије за будућност српског народа на Косову и Метохији, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије.

Вучић је замолио шеика Мухамеда да својим утицајем у различитим међународним круговима обезбеди подршку за решавање проблема мирним путем.

Вучић и Бин Зајед разговарали су и о начинима јачања сарадње у области економије, трговине и развоја, као и актуелним регионалним и међународним питањима од заједничког интереса.

Председник Вучић је рекао да је сарадња са УАЕ од највећег значаја за Србију, с обзиром на напредак који та земља остварује у свим областима, ако и све важније место које заузима на међународној сцени.

Двојица саговорника су се договорили да заједнички раде на унапређењу економског, а посебно инвестиционог партнерства двеју земаља. У разговору је изражено задовољство због великог напретка пројекта "Београд на води", као и због наставка сарадње кроз улагање Етихада у Ер Србију.

Председник Вучић и шеик Мухамед размотрили су и могуће будуће пројекте у области енергетике и пољопривреде, као и образовања.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво