Вучић: Држава ће учинити све да заштити новинаре

Председник Србије Александар Вучић осудио је "дивљачке увреде и претње" на рачун новинарки "Студија Б" Иване Вучићевић и Барбаре Животић, али и, како је оценио, бруталне нападе на Љиљану Смајловић и Верана Матића.

"Држава Србија предузеће све мере, не само да физички заштити новинаре већ и да сачува и њихово право на професионално достојанство", навео је Вучић на Твитеру.

Огласила се и председница Скупштине Србије Маја Гојковић, која је саопштила да најоштрије осуђује "простачке увреде" упућене Ивани Вучићевић и Барбари Животић.

"Недопустив је простачки и мизогени однос према женама које се баве својим послом и позивам све у друштву да јасно осуде овакво понашање. Не сме да постоји зид ћутања, јер ћутање креира атмосферу да је пожељно и допуштено вређати жене", саопштила је Маја Гојковић.

Додаје да је и сама била изложена увредама.

"Као жена која се бави политиком, желим да поручим свима онима који жене вређају, а који се препоручују грађанима и грађанкама Србије да воде нашу земљу у будућности, да оставе жене на миру, да немају право да их потцењују и омаловажавају. Дубоко сам уверена да су такви мањина у нашој земљи, јер је Србија земља пристојних људи", навела је председница парламента.

Јавну подршку уредници телевизије Студио Б Ивани Вучићевић и новинарки Барбари Животић упутила је и чланица Председништва СНС-а Владанка Маловић као и потпредседница ГО СНС-а Марија Обрадовић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи