Брнабићева у Братислави

Председница Владе Србије Ана Брнабић састала се Братислави са словачким колегом Петером Пелегринијем, као и са председником Словачке Андрејом Киском.

Премијерки је испред словачке Владе приређен свечани дочек, уз интонирање химни две земље и смотру гарде.

Главне теме разговора двоје премијера били билатерални односи, европски пут Србије, као и ситуација на Косову и Метохији након што је Приштина увела таксе од сто одсто на робу из централне Србије.

Словачка није признала независност Косова.

После састанка премијери су се обратили медијима.

По доласку у Братиславу, Брнабићева је разговарала с председником Словачке Андрејом Киском.

Током посете, премијерка је са словачком министарком унутрашњих послова Денисом Саковом обишла "Клијент центар" МУП-а Словачке, модерни центар за услуге у коме се могу добити све врсте докумената.

"Клијент центар" осмишљен је тако да грађанима на једном месту пружа услуге различитих јавних служби, без одласка на шалтере: од личних докумената, различитих извода, саобраћајних дозвола, до докумената из катастра и других. 

Одржана је и презентација нових технолошких решења у области е-управе.

Председница Владе истакла је да је модерна и транспарента јавна управа један од приоритета у њеном раду. 

На крају, Брнабићева је заједно са словачком министарком културе Љубицом Лашаковом отворила изложбу уметника наивног сликарства из Ковачице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се