Дачић: Градити пријатељске односе и стратешко партнерство

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, који борави у посети Доминиканској Републици, изјавио је да је његова посета овој земљи од историјског значаја за развој односа две земље.

"Наша је жеља и циљ да са Доминиканском Републиком, Србија гради пријатељске билатералне односе и стратешко партнерство", рекао је Дачић у Санто Домингу, после разговора са шефом дипломатије Доминиканске Републике Мигуелом Варгасом Мелдонадом.

"Нама је циљ да што више развијамо трговинску и економску сарадњу и у том смислу да спојимо наше привредне коморе, нађемо најбољи начин за повећање наше економске размене која је веома мала. Она износи 2-3 милиона долара", казао је Дачић.

Србија је са Доминиканском Републиком, навео је он, потписала неколико споразума, међу којима један везан за укидање виза за дипломатске и службене пасоше, као и споразум везан за формирање радне групе за економску сарадњу.

Дачић је напоменуо да је потписан меморандум о сарадњи српске дипломатске академије и доминиканског института, планирана је размена дипломата и установљење почасних конзула Србије у Доминиканској Републици и обратно.

Шеф српске дипломатије је навео да ће се Србија и Доминиканска Република међусобно подржавати у међународним организацијама.

"Ми смо далеко, али будите убеђени да у нама имате велике пријатељ. Ми са великим нестрпљењем и радошћу очекујемо посету мог колеге Варгаса Београду, да покушамо да му узвратимо велико гостпоримство које сте ви нама овде показали. Будите убеђени да ћете имати велико гостопримство и велику добродошлицу у Београду", рекао је Дачић.

"Мислим да је ово од историјског значаја за развој односа између наших земаља. Преносим вам поздраве нашег председника Александра Вучића који ће са радошћу бити домаћин и министру Варагасу, али и вашем председнику", рекао је Дачић у обраћању новинарима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво