Бериша: Тачи крив за оснивање Специјалног суда

Зафир Бериша, бивши командант такозване Ослободилачке војске Косова и начелник штаба оперативне зоне Паштик оптужио је председника привремених косовских институција, Хашима Тачија, да је "заслужан" за формирање Специјалог суда за ратне злочине које су припадници ОВК починили током и после ратна на КиМ.

Бериша, који је и посланик у косовског парламенту из реда Иницијативе, мање чланице такозване ратне коалиције, каже за "Зери", да је почетак рада Специјалног суда, неправеден и једностран.

"Специјални суд је пристрасан и има тенденцију да изједначи ослободилачки рат ОВК са геноцидом који је Србија починила над косовским Албанцима. Позив је већ добио командант "Реми" и није познато да ли ће он тамо бити у својству окривљеног или сведока на почетку рада овог суда, који је формиран уз помоћ Хашима Тачија", рекао је Бериша.

Упркос томе, Бериша каже да нико не може да баци сенку на, како каже, ослободилачку борбу ОВК током последњег рата.

"Поносан сам што сам био део ОВК, поносан сам на то и жалим што нисам могао учинити више него што сам учинио. Овај суд ће привремено дати материјал злонамјерним људима, а неће судити српским вандалима и оном што су они почили тих година на Косову. Суд не може да баци мрљу на рат ОВК", река је Бериша.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи