Студенти наставили мирне протесте у Косовској Митровици

У Косовској Митровици настављени су мирни протести српских студената приштинског Универзитета привремено измештеног у Косовској Митровици, поруком о угрожености због радикалних и дискриминаторских мера владе у Приштини.

Студенти су у подне испред седишта Еулекса у Косовској Митровици упутили поруку Европи и свету указујући на ситуацију у којој се налазе после увођења незаконитих мера Приштине које угрожавају, како кажу, и Србе и Албанце, јавља извештач РТС-а.

Студенти су поручили да се повеља о људским правима односи на све становнике света осим на становнике северног дела Косова и Метохије.

Студенти су указали и на амбијент у коме уче и живе – уместо да се посвете школовању морају да учествују и на оваквим простестима и да указују на права која су им од пре две недеље угрожена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи