На Косово стигла војна оклопна возила из САД

Вишенаменска војна возила стигла су из САД на Косово и очекује се да ће бити на располагању косовским оружаним снагама, објавила је РТК2.

На Косово су стигла 24 блиндирана оклопна возила "хамви", наводи РТК2 и подсећа да је у јулу ове године косовска влада потписала уговор о куповини 51 возила.

Церемонија пријема одржана је у просторијама касарне косовских безбедносних снага у Приштини и на њој су учествовали високи локални званичници и представници америчке амбасаде.

Седница косовске скупштине на чијем ће дневном реду бити формирање такозване војске Косова заказана је за 14. децембар, наводи РТК2 и додаје да уочи те седнице председник скупштине Кадри Весељи борави у посети САД.

Амерички амбасадор у Приштини Филип Коснет изјавио је прошле недеље да је Вашингтон доследно подржавао развој косовских снага безбедности и њихову трансформацију у оружане снаге.

Коснет је за РТК на албанском језику рекао да су САД уложиле пуно новца у обуку, као и да је еволуција КСБ у оружане снаге Косова позитиван корак.

број коментара 41 пошаљи коментар
(понедељак, 10. дец 2018, 22:52)
Pele [нерегистровани]

KiM

Ovo je prevršilo svaku meru.

(понедељак, 10. дец 2018, 19:43)
pravoslavac [нерегистровани]

e sad

Treba da vlada Srbije donese odluku i odobri Rusiji da postavi rusku vojnu bazu blizu granice sa kosovom ili blizu Nisa

(понедељак, 10. дец 2018, 17:37)
Петрија [нерегистровани]

Без оклевања

Одговор наших власти би морао бити адекватан овој отвореној претњи и нападу на територијални интегритет и суверенитет наше земље. Србија не може и не сме више да се декларише као војно неутрална земља, већ мора ући у војни савез са Русијом, како би се успешно супротставила САД-у, као највећој светској сили која се намерила да нам отме Косово и Метохију. Не смемо више да оклевамо, ни трен! У питању су и Србија и Република Српска.

(понедељак, 10. дец 2018, 17:04)
anonymousPero iz Svedske [нерегистровани]

Ne trebaju nam vise dokazi

Dosta je bilo ,ne trebaju nam vise dokazi,,koji su nam prijatelji i ne prijatelji,,stigli smo do granica CRVENE LINIJE
prekinuti svaki odnos sa S.A.D. sa NATOp. i EUsavezu..
….Pero

(понедељак, 10. дец 2018, 16:19)
anonymous [нерегистровани]

A šta šalju nama braća Rusi?

Daj jedan ili dva S-400 i da spavamo mirno.. Neka se naši dokazani dobri prijatelji iz NATO posle pitaju... Ma da, Suhoj u punoj brzini od Krima do ovde je za 7 minuta.... Biće sve ok. Bolje Rat nego ovakvo maltretiranje! Ponovo ćemo mi da pišemo Istoriju! Za malo Ukrajina da nam uzme sveto pravo za početak Svetskog rata... nemojte tako.. lepo u red.. pa nek odluče Ameri...

(понедељак, 10. дец 2018, 16:11)
anonymous [нерегистровани]

Ameri

Jos jednom potvrdjuju kako su upravo oni faktor destabilnosti i ne samo na KosMet-u nego na celoj planeti.

(понедељак, 10. дец 2018, 16:02)
Sasa CG. [нерегистровани]

Sami protiv svih.

Sami smo krivi sto smo se doveli u ovakvu situaciju i stanje. Treba odlucno odgovorit svakoj zemlji koja je protiv nas. Moderna demokratija i licemerije na nivou.
Samo sloga moze da nas spasi i tek da se ujedinimo sa istim ciljem svi moze biti bolje.

(понедељак, 10. дец 2018, 15:57)
anonymous [нерегистровани]

Americka agresija traje...

Americka agresija protiv nase zemlje, zapoceta uz pomoc NATO avijacije 1999. godine, ne prestaje evo vec gotovo dvadeset godina. Nase vlasti treba vec jednom da proglase stranu okupaciju nase zemlje jer su SAD tamo instalirale svoju vojnu bazu bez naseg odobrenja. A albanci se spremaju da proteraju preostale Srbe u nadi da ce oni da budu gazde na Kosmetu. Naravno da nece, jer oni samo sluze interesima Amerike!

(понедељак, 10. дец 2018, 15:46)
anonymous [нерегистровани]

Kosovo

SAD su dokazani borci za mir i stabilnost i ovo je sigurno u tom pravcu.?!

(понедељак, 10. дец 2018, 15:32)
anonymous [нерегистровани]

Космет је Србија

САД су главни фактор дестабилизације Балкана и Европе. САД могу бити присутне у Европи само кроз изазивање криза и сукоба. Албанци су само извођачи радова.