Вучић: Приштина планира три нова потеза

Србија ће доносити одлуке о новим мерама албанске стране тек када и ако буду предузете, поручује председник Александар Вучић. Каже да Приштина планира три нове мере и да ниједна од њих није дугорочно добра ни за Рамуша Харадинаја који их најављује.

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је Приштина спремна на нове мере усмерене против Србије и Срба на Косову и Метохији, да су у питању три нова потеза, која би могла да предузме, али није прецизирао о којим мерама је реч.

На питање новинара да ли има процене шта би Приштина могла даље, после такси, да предузме против српског народа, Вучић је рекао да су у питању три ствари, које би могли да покушају да ураде и да се не зна која је гора за нас.

"Али, не мислим да је једна од тих ствари дугорочно добра за њега (Харадинаја), он је човек који краткорочно посматра ствари, као и неки од наших политичких противника. Врло краткорочно гледају на ствари", рекао је Вучић.

Председник додаје да ће држава доносити одлуке о новим мерама албанске стране тек када и ако буду предузете.

"Мислим да је за нас важно да показујемо стабилно и снажно, а увек мирно, одупирање и супростављење таквим мерама, али видећемо шта ће да предузимају и у складу са тим доносићемо одлуке", донео је Вучић.

Према његовим речима, Косово и Метохија му задаје највише бриге, страха и зебње, јер, каже, види да је "лудило" Приштине постало безгранично, а да нико из међународне заједнице то лудило не зауставља.

"Крива је међународна заједница која није спречила таксе од 10 одсто. Сада неко стиче популаност што је већ степен безумних мера и то користе за унутрашње потребе. То ме брине", нагласио је Вучић.

Вучић о протесту и опозицији

Председник Вучић је након трибине СНС "Јаке жене за јаку Србију" рекао да "није фасциниран протестима" и да неће попуштати ванинституционалним притисцима.

Подвукао је да ниједан захтев, никада неће да им испуни: "Може пет милиона да вас се скупи, можете само да добијете изборе и онда испуњавајте оно што је народу обећано. Ја под пристисцима нећу да радим и по томе се разликујем од свих других", рекао је Вучић.

Рекао је и да је свима јасно да се не ради о грађанском, већ опозиционом протесту.

"Сваки протест је суштински политички. Није проблем у томе. Сматрам да смо имали још једном демократски организоване протесте, да се држава понашала веома одговорно и озбиљно. Нигде није било полицајца. Нико није спречавао да шетају где хоће. Није било крвавих глава, као у неким земљама које нам држе придике о демократском понашању", поручио је Вучић.

Указао је да је са протеста извукао и поуке, јер на њима није видео толико младих људи, који неће, како каже, да иду тамо где се налазе људи познати по антисрпској оријентацији, већ је значајан део учесника био из његове генерације, од 40 до 60 година.

"Очигледно да нисмо успели да поправимо њихову ситуацију. Мораћемо да радимо више по том питању у будућности", рекао је Вучић.

Истакао је да су једно људи који долазе на скуп, а друго они из политичких странака који желе само да се дочепају државне касе.

Осврнуо се и на предстојеће изборе у Лучанима, рекавши да се опозиција тамо сконцентрисала, како парама тако и активностима, јер су у тој општини Бошко Обрадовић и Веља Илић имали 27 одсто гласова, а са десет странака извесно је да ће имати 45.

"Да ли ћемо успети да имамо више од 45 и будемо испред њих то ћемо да видимо. Биће тешка борба", рекао је Вучић.

Он је подсетио да је СНС водећи у другим општинама, и да није проблем негде и изгубити.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво