Скуп о стратешком значају иницијативе "Појас и пут"

Трећа међународна конференција Београдски стратешки дијалог, под називом "Иницијатива појас и пут на Балкану", биће одржана у понедељак, 10. децембра у Београду, а централна тема је представљање стратешког значаја те иницијативе на овом простору.

Скуп, који ће окупити велики број учесника из Србије и иностранства, отвориће председница Владе Србије Ана Брнабић, најавили су организатори.

Централна тема овогодишње конференције је представљање стратешког значаја иницијативе "Појас и пут" на овим просторима, а на скупу ће учествовати и амбасадор Кине у Србији Ли Манчанг, као и аустријски дипломата Волфганг Петрич, уз академске стручњаке и представнике привредног сектора из Кине и Србије.

Конференцију организују Фондација Београдски стратешки дијалог, у сарадњи са Амбасадом Кине у Београду и Владом Србије.

Кроз три тематска панела, учесници ће се ближе упознати са глобалним дометима иницијативе "Појас и пут", инвестиционим и инфраструктурним пројектима те иницијативе на Балкану, као и улози Кине у развоју иновативних технологија, и могућностима српско-кинеске сарадње у оквиру четврте индустријске револуције.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи