Живот у Косовској Митровици, болно сећање на Призрен

Породица Репић је дошла у Косовску Митровицу из Призрена пре 20 година. Миросав Репић, најстарији члан породице каже да га за Призрен везују болна сећања.

Свака прича о пет деценија проведених у Призрену емотивна је за Славицу и Мирослава Репића, који су избегли са два сина и ћерком.

Од 1999. године Мирослав је само два пута ишао до Призрена са пензионерима, али не и до своје куће, чију слику ни немају.

Види се горе, нисам ишао, нисам желео старе ране да подижем. Није свеједно да видиш згариште", каже Мирослав.

Труде се, кажу, да гледају напред, срећни што су богатији за две снаје и троје унучади и што су се синови запослили. Млађа снаја и сама избегла из Ораховца, не би волела да се деци понови њихова судбина.

"Надамо се да ћемо имати неки сталан посао, стан, да ћемо се скућити са децом", каже Микица Репић.

Репићи кажу да су научили да живе са скромним приходима, али их брину уведене приштинске таксе.

"Богами, сад је мало поскупело по нешто, понешто нема од намирница, тако нека тензија", наводи Славица Репић.

Лекови се у Косовској Митровици не могу узети на рецепт, нема дневне штампе из централне Србије, празне се залихе робе, а Репићи се надају скором решењу проблема, како би унуци имали детињство без оскудице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво