Стефановић: У 2019. приоритет сузбијање трговине наркотицима

Један од главних приоритета у раду полиције у наредној години биће сузбијање кривичних дела која се односе на трговину наркотицима, најавио је потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић након обиласка Полицијске станице Лучани.

"Без обзира на то што и ове године имао повећање броја заплена и већи број ухапшених дилера, интерес нам је да јачањем криминалистичке полиције на територији свих полицијских управа у Србији додатно повећамо количину одузетих наркотика. То ће бити апсолутни приоритет, јер хоћемо да покажемо да наркотицима није место у близини наше деце и у нашој земљи", нагласио је Стефановић додајући да очекује још веће заплене дрога.

Министар је након разговора са припадницима Полицијске станице Лучани, указао да је стање безбедности на територији коју покрива ова станица добро и да нема великог броја извршених кривичних дела.

Рекао је да на територији Полицијске станице Лучани имамо значајан пад почињених кривичних дела, готово за трећину.

Полицијски службеници, према његовим речима, добро обављају свој посао и грађани могу да буду задовољни нивоом рада и активностима полиције.

Стефановић је истакао да људи могу да рачунају на свакодневни, двадесетчетворочасовни рад полиције, која неће дозволити да грађани на било који начин трпе било какво угрожавање безбедности.

Нагласио је да полицијски службеници у свом раду имају пуну подршку Министарства унутрашњих послова.

"Директор полиције Владимир Ребић и ја приликом обиласка полицијских станица водимо рачуна о попуњености полицијских управа новим припадницима полиције, тамо где је то потребно, затим о набавци информатичке опреме за управне послове која ће помоћи да грађани на ефикаснији начин дођу до својих докумената, али и о набаци возила, униформе и опреме неопходне за свакодневни рад полиције", закључио је Стефановић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво