Стефановић: У 2019. приоритет сузбијање трговине наркотицима

Један од главних приоритета у раду полиције у наредној години биће сузбијање кривичних дела која се односе на трговину наркотицима, најавио је потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић након обиласка Полицијске станице Лучани.

"Без обзира на то што и ове године имао повећање броја заплена и већи број ухапшених дилера, интерес нам је да јачањем криминалистичке полиције на територији свих полицијских управа у Србији додатно повећамо количину одузетих наркотика. То ће бити апсолутни приоритет, јер хоћемо да покажемо да наркотицима није место у близини наше деце и у нашој земљи", нагласио је Стефановић додајући да очекује још веће заплене дрога.

Министар је након разговора са припадницима Полицијске станице Лучани, указао да је стање безбедности на територији коју покрива ова станица добро и да нема великог броја извршених кривичних дела.

Рекао је да на територији Полицијске станице Лучани имамо значајан пад почињених кривичних дела, готово за трећину.

Полицијски службеници, према његовим речима, добро обављају свој посао и грађани могу да буду задовољни нивоом рада и активностима полиције.

Стефановић је истакао да људи могу да рачунају на свакодневни, двадесетчетворочасовни рад полиције, која неће дозволити да грађани на било који начин трпе било какво угрожавање безбедности.

Нагласио је да полицијски службеници у свом раду имају пуну подршку Министарства унутрашњих послова.

"Директор полиције Владимир Ребић и ја приликом обиласка полицијских станица водимо рачуна о попуњености полицијских управа новим припадницима полиције, тамо где је то потребно, затим о набавци информатичке опреме за управне послове која ће помоћи да грађани на ефикаснији начин дођу до својих докумената, али и о набаци возила, униформе и опреме неопходне за свакодневни рад полиције", закључио је Стефановић.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(субота, 08. дец 2018, 10:49) - anonymous [нерегистровани]

Z

Veoma opasna sfera kriminala sa kojom se treba izboriti kako bi spasili nasu omladinu.

(петак, 07. дец 2018, 20:20) - Mašnica [нерегистровани]

Borba

Svaki gram droge manje na ulici može spasiti jedan život.

(петак, 07. дец 2018, 18:06) - Marina [нерегистровани]

zivot bez droge

Kada bi joj se nacisto stalo na put bilo bi odlicno. Nazalost narkomanija nikako da se iskoreni, ali da se moze koliko toliko stati na put moze.

(петак, 07. дец 2018, 18:05) - Stojan [нерегистровани]

Stefanovic u 2019 prioritet suzbijanje trgovine narkoticima

Borba protiv narkotika, predstavlja najveci izazov jednoga drustva i drzava .Bice uspeh da sto vise dece i mladih odvojimo od ulice i droge to je uspeh jednog drustva veci. Naravno da policija tu pre svega mora imati dominantnu ulogu.

(петак, 07. дец 2018, 18:01) - petar [нерегистровани]

droga

Droga unistava nasu omladinu i buducnost zemlje i najveci prioritet nadalje mora biti suzbijanje trgovine narkoticima.