На КиМ из централне Србије ушло 20 милиона евра робе мање

Од како је Приштина за 100 одсто увећала таксе на производе из централне Србије, на КиМ је пласирано мање робе за 20 милиона евра.

Из Србије је на територију Косова до увођења стопостотно повећаног пореза, како наводи Косовапрес, пласирано је роба у вредности 1,2 милиона евра дневно.

Портпарол косовске царине Адријатик Ставилеци каже да је у првој недељи од 6. новембра, када је такса на робу из централне Србије повећана за десет одсто, пласман робе остао готово исти.

"Када је, међутим, две седмице касније, 21. новембра, порез повећан за 100 одсто, прилив робе из Србије је драстично смањен. Србија је раније у једном дану извозила робу од 1,2 милиона евра, а сада је тај извоз пао на само 140.000", навео је Ставилеци.

Додао је да је од увођења ових мера ушло око 48 пошиљки у вредности од по две-три хиљаде евра и за све те пошиљке је био плаћен порез увећан за 100 одсто.

Током овог периода, тврди Ставилеци, било је неколико случајева покушаја кријумчарења неких производа из Србије, као што су, на пример, јаја, али, како каже, ништа забрињавајуће.

Навео је и да је након одлуке о повећаном порезу 17 камиона робе враћено у Србију, јер је на декларацијама стајало "Косово и Метохија".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво