Са протеста у Косовској Митровици упозорено на несташицу лекова

У Косовској Митровици настављени су мирни протести против мера приштинске власти. Окупљени су упозорили да недостају готово сви лекови.

На мирном протесту против приштинских такси, испред седишта Еулекса, окупили су се представници Удружења пензионера општина са севера Косова и Метохије.

"Желим да пробудим савест Европе, па и да на неки начин, позовем и колеге пензионере целе Европе да се ставе у нашу ситуацију и да виде да нам је сада најтеже", каже Мирослав Јаснић из Удружења пензионера Лепосавића.

Додаје да очекује и њихову  солидарност и помоћ како би пензионери на северу Косова били достојни својих пензионерских година.

"Они, који су градили Косово и Метохију заслужују, како кажу, достојанствен живот, без несташица какве су ових дана у апотекама", истиче Јаснић.

Директорка апотеке у Косовској Митровици Љиљана Делибашић упозорава да недостају готово све групе лекова.

"Што се тиче лекова које недостају, то су, могу слободно рећи  скоро све групе почев од антибиотика, аналгетика, лекова у терапији хипертензије,  дијабетеса итд. Недостаје буквално све", наводи Делибашићева.

Како приватне апотеке не примају рецепте, грађанима преостаје да по лекове иду у Рашку.

Због уведених такси, инвалидска и тоалента колица, као и антидекубитни јастуци, донација за Центар за базну рехабилитацију деце и младих са инвалидитетом у Косовској Митровици, још увек су у Београду.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се