И Мадагаскар повукао признање Косова

Република Мадагаскар обавестила је Министарство спољних послова Србије да је повукла одлуку о признању Косова.

"Добили смо ноту од Министарства спољних послова Мадагаскара, у којој нас обавештава да је 5. децембра Република Мадагаскар донела одлуку о повлачењу признања Косова", рекао је први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић Танјугу.

Указао је да је Мадагаскар дванаеста земља која је повукла признање једнострано проглашене независности Косова.

"Министарство иностраних послова Републике Мадагаскар изражава поштовање Министарству иностраних послова Републике Србије и има част да му саопшти да је вербалном нотом бр. 90/18-АЕ/М од 5. децембра 2018. године Република Мадагаскар донела одлуку да повуче признање Републике Косово", наводи се у вербалној ноти упућеној Србији, у коју је Танјуг имао увид.

Упућена нота и Приштини 

У ноти коју је исто министарство упутило Приштини прецизира се да се признање повлачи до постизања праведног, правичног и трајног политичког решења за питање статуса Косова, у оквиру преговора који су у току.

"Министарство иностраних послова Републике Мадагаскар изражава поштовање Министарству иностраних послова Републике Косова и с позивом на писмо од 24. новембра 2017. у вези са признањем Републике Косово од стране Републике Мадагаскар, има част да му саопшти да, пошто је подробно размотрило ситуацију и желећи по сваку цену да охрабри дијалог који и даље траје између Републике Србије и органа Косова уз примену Резолуције 1244 (1999) и исто тако да би се омогућило обема странама да дођу до праведног, правичног и трајног политичког решења за питање статуса Косова, Министарство иностраних послова Републике Мадагаскар донело је одлуку да повуче признање Косова као независне државе док се не окончају преговори који се воде под покровитељством међународне заједнице", наводи се у вербалној ноти упућеној Приштини.

Дванаеста земља која је повукла признање 

До сада су признање Косова повукли и Унија Комора, Гренада, Комонвелт Доминика, Суринам, Либерија, Сао Томе и Принципе, Гвинеја Бисао, Бурунди, Папуа Нова Гвинеја, Лесото и Соломска Острва.

Мадагаскар је острвска земља без копнених граница у Индијском океану, близу обале Источне Африке. Стекао је независност од Француске 26. јуна 1960. године.

Простире се на 587.040 квадратних километара и има више од 20 милиона становника.

Главни град је Антананариво.

број коментара 36 пошаљи коментар
(петак, 07. дец 2018, 22:29)
anonymous [нерегистровани]

RS

Dogodine u Prizrenu!

(петак, 07. дец 2018, 16:10)
anonymous [нерегистровани]

Лекција еврпским државама !

Где сте сад европске државе које сте признали ткз Косово. Прсате се да сте шампиони поштовања права а земље широм света вам држе лекцију како се поштује право ! Измислили сте силна поглавља и давите друге а сами сте давите до грла у глибу непоштивања оснивних људских права и права других држава. Хвала Мадагаскару а вама европљанима велика Срамота, далеко вам кућа била, с таквима нећемо!

(петак, 07. дец 2018, 14:18)
nika [нерегистровани]

Srbija

Veoma nam znaci podrska Madagaskara u ovakvim trenucima.

(петак, 07. дец 2018, 14:06)
anonymous [нерегистровани]

Nato

Mnoge manje zemlje su pod pritiskom Zapada priznale tzv Kosovo ali danas je malo drugacija situacija i u Srbiji i u svetu.

(петак, 07. дец 2018, 13:59)
Dragan pariz [нерегистровани]

Nepriznanje Kosova

Bravo Dačiću i Vučiću ljudi koji se bore za naš narod svaki dan hvala Madagaskar mnogo sam srećan.

(петак, 07. дец 2018, 13:51)
Sava [нерегистровани]

Auuuuuu

Odoše takse na 200%

(петак, 07. дец 2018, 13:21)
Petar,Kosovo [нерегистровани]

Priznanje

Idemo u pravom smeru,,,samo napred,,,,nema nista od nezavisnosti Kosova,,,vrlo brzo ce i veliki poceti da povlace nezavisnost,,,uvideli su da su napravili katastrofalnu gresku!!!!!Kosovo je Srbija!!!

(петак, 07. дец 2018, 12:53)
Dogodine u Prizrenu [нерегистровани]

Dacic

Bravo za Dacica, za sve pobede koje on ostvaruje ovo je 12 bitka koju je dobio nadamo se da ce dobiti ceo rat.Ocekujemo da Egipat povuce priznanje to bi bio najveci šok.Bravo za Dacica na borbi na znanju, na svemu.Odavde nazad nema, Nema predaje|||Dogodine u Prizrenu!!!

(петак, 07. дец 2018, 12:49)
Biljana [нерегистровани]

napredak

Ovo je još jedna potvrda odgovorne politike i veliki korak u raskrinkavanju lažne drzave.

(петак, 07. дец 2018, 12:44)
anonymousana [нерегистровани]

mmmmnnnnbb

Polako se povecava broj zemalja koje su uvidele gresku i shvatile o kakvom je problemu rec.