Азербејџан чврсто при ставу да не призна Косово

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је са министром за економски развој Републике Азербејџан Шахином Мустафајевом. Азербејџан чврсто остаје при ставу да не признаје једнострано проглашену независност тзв. Косова, поручио је Мустафајев.

Председник Вучић је рекао да се са радошћу сећа своје посете Азербејџану у мају ове године и поштовања које је тада указано Србији, као и садржајних разговора са председником Алијевом, изразивши наду да ће имати прилику да му следеће године узврати гостопримство.

Председник Вучић је рекао и овом приликом да је захвалан државном врху Азербејџана за континуирану подршку територијалном интегритету и суверенитету Србије, која посебно долази до изражаја у међународним организацијама, противљењем пријему тзв. Косова у њихово чланство, о чему сведочи и гласање у Интерполу.

Министар Мустафајев, који је и копредседавајући Међувладиној комисији за трговину и економску сарадњу, чије се пето заседање одржава у Београду, је рекао да Азербејџан чврсто остаје при ставу да не признаје једнострано проглашену независност тзв. Косова.

Двојица саговорника истакли су значај заседања Међувладине комисије, јер она може да утиче на структуру економске сарадње и трговинске размене, чији обим за сада не одговара могућностима и не прати политичке односе, који су достигли ниво стратешког партнерства.

Председник Вучић је нагласио да су се компаније из Азербејџана показале као поуздани партнери и да су добродошле да и даље учествују у пројектима у Србији, посебно у области инфраструктуре.

На састанку је констатовано да значајни потенцијали за сарадњу постоје и у пољопривреди, енергетском сектору и туризму, с посебним нагласком на евентуална улагања азербејџанских инвеститора у туристичке потенцијале Србије, попут бања. Разматрана је и могућност увођења директне авионске линије између Београда и Бакуа.

број коментара 9 пошаљи коментар
(петак, 07. дец 2018, 14:18)
Mica [нерегистровани]

prijatelji

Azerbejdžan kao naš iskreni prijatelj prepoznao je da je Srbija nosilac stabilnosti u ovom regionu i nastaviće da nam pruža podršku.

(петак, 07. дец 2018, 13:57)
Milan [нерегистровани]

podrška

Podrska Azerbejdžana u ovim teskim vremenima za Srbiju je od izuzetnog znacaja, nadam se da ce Srbija i Prstina sesti za pregovaracki sto i napokon doci do kompromisnog resenja koje ce zadovoljiti obe strane.

(петак, 07. дец 2018, 13:00)
Djole [нерегистровани]

Dobra vest

Još jedan korak ka konačnoj pobedi, hvala Azerbejdžanu

(петак, 07. дец 2018, 12:24)
nina [нерегистровани]

Srbija

Međusobno podržavanje po pitanju očuvanja teritorijalne celovitosti i integriteta je na prvom mestu.Verujem da je ovo početak jedan divne saradnje.

(петак, 07. дец 2018, 12:04)
Daliborka [нерегистровани]

Priznanje

Sve pohvale Azerbejdzanu i zahvalnost na podrsci.

(петак, 07. дец 2018, 11:57)
Marija [нерегистровани]

komentar

Drzavni vrh Azerbejdzana shvata u kakvom se problemu nalazimo, i koliko nam je svaka podrska znacajna!

(петак, 07. дец 2018, 11:31)
uros [нерегистровани]

podrška

Zahvaljujemo se na podrsci Azerbejdzana za integritet i suverenitet Srbije kao i protivljenjem prijemu tzv. Kosova u njihovo clanstvo.Srbija se dosta trudi, dosta zalaze, a posebno za mir i to prepoznaju mnoge zemlje u svetu.

(петак, 07. дец 2018, 11:23)
anonymous [нерегистровани]

To

Veliko hvala Azerbejdzanu.

(петак, 07. дец 2018, 11:22)
Ognjen [нерегистровани]

Azarbejdzan cvrsto pri stavu da ne prizna Kosovo

Mnogim zemljama je slika o Srbiji bila nametnuta i iskrivljena, pre svega manjim zemljama od strane velikih sila, narocito od SAD, sad ali svest se promenila i neke zemlje nas sada cvrsto podrzavaju, veliko im Hvala na tome.