Симић: Ми инвестирамо у мир а Приштина у дестабилизацију

Представник Српске листе Славко Симић рекао је за РТС да покушај трансформације КБС у Војску Косова није прихватљив за Србе који очекују да то не буде прихватљиво ни за међународну заједницу.

Славко Симић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да је позиција Српске листе јасна и да су они против кршења Резолуције 1244.

Како је рекао, то баца у воду покушај и напоре српског народа на Космету који покушава да инвестира у поверење и мир, док са друге стране Приштина инвестира у дестабилизацију Косова и читавог региона.

Симић додаје да косовски устав није реалан и да се користи онда када је потребно заступати интересе појединаца и институција. Наводи да ће пакет закона, који ће бити пред посланицима 14. децембра, сигурно прекршити много уставних одредби.

"Очигледно ће да се поштује самовоља и принцип силе, што ће нанети штету и последице", рекао је Симић.

Додаје да ће српски посланици разговарати са свим међународним званичницима и организацијама, заједно са државом Србијом, и да ће свима представити да се угрожава мир и безбедност.

Према његовим речима, важно је што су многи у неколико наврата послали Приштини јасну поруку да је формирање Војске Косова могуће само у складу са уставом и уз општи консензус посланика из невећинске заједнице.

Славко Симић је коментарисао и најаву да ће Рустем Мустафа бити први командант ОВК који ће се наћи пред Специјалним судом за ратне злочине у Хагу.

Подсетио је да је косовски парламент још 3. августа 2015. године донео одлуку о формирању Специјалног суда и да од тада није било никаквих резултата, због чега нису велика очекивања српског народа.

Напомиње да је важно заштити кључне сведоке у неким поступцима и процесима а српски народ има јасну поруку да нема будућности без правде. 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво