Хелт: Перформанс на тему логора неумесан

Амбасадор Немачке у Приштини Кристијан Хелт реаговао је поводом перформанса са темом "логор" који су извели студенти у Косовској Митровици.

"Ово поређење, имајући у виду страдања нарочито Срба и других у региону, са холокаустом спроведеним на Балкану под окупацијом нацистичке Немачке у Другом светском рату, не само да је потпуно неумесно, већ је и одвратно! Читајте историјске уџбенике и не износите 'алтернативне чињенице!'", написао је Кристијан Хелт на свом Твитер налогу.

Студенти су и данас у северном делу Косовске Митровице мирно протестовали против повећања такси за 100 одсто на робу из централне Србије и покушали да скрену пажњу међународне јавности перформансом са темом "логор".

Они су на "зиду срама", написали жеље и све за шта се залажу, а затим кренули у колони која "симболише Србе који се крећу ка логору".

број коментара 4 пошаљи коментар
(четвртак, 06. дец 2018, 23:02)
anonymous [нерегистровани]

pitanje

da li je umesan zivot srba u enklavama?

(четвртак, 06. дец 2018, 22:59)
Laufer [нерегистровани]

treba pojasniti

Očigledno, da pomenuti "ambasador" nije razumeo poruku performansa. Stoga bi bilo jako važno, da studenti zamole, da primi njihovu delegaciju, koja bi ga upoznala sa stanjem na terenu i svom pogubnošću nastavka ovakve politike.

(четвртак, 06. дец 2018, 22:15)
anonymous [нерегистровани]

Malo je pobrkao

Bas je umesno i bas su pogodili u metu, a onome kome nije umesno nek prelista istoriju pa nek se podseti.

(четвртак, 06. дец 2018, 22:09)
anonymous [нерегистровани]

Ma nije valjda

On ce da nas uci istoriju jel? Opet spinovanje? Dokle vise, neka neko pocne da reaguje iz vlade bre na izjave zapadnih ambasadora u Pristini!