Део опозиције најавио да ће целу ноћ остати у Скупштини

Део опозиције најавио је вечерас да ће у току вечери и ноћи остати у парламенту да говоре о амандманима на предложене законе, јер, како је рекао шеф посланика ДС Горан Ћирић, то им није омогућено у скупштинској сали.

Насиљем смо спречени да говоримо, рекао је Ћирић новинарима у парламенту, наводећи да су на сваки покушај да говоре добијали опомене. 

"Нећемо одустати. У току вечери и читаве ноћи ћемо говорити о амандманима. Успели су да нас уједине на овакав начин", додао је он.

Ћирић је поручио да опозиција не жели да одустане и да буде ућуткана.

Они ову акцију називају "паралелни парламент".

Конференцији су присуствовали посланици ДС-а, Двери, посланичка група Покрет за спас Србије - Нова Србија, самостални посланици.

Ђорђе Вукадиновић је рекао да тачно годину дана траје парламентарна опструкција, односно "терор већине" која малтретира јавност и опозицију подношењем "бесмислених амандмана".

"Мислили смо да ће прекинути са тим. Нема примера у свету да се тако нешто дешава", рекао је Вукадиновић и оценио да се у први мах опозиција није најбоље снашла.

Он је додао да с друге стране опозиција треба да буде захвална због свега, јер их је власт ујединила без обзира на разлике.

"Питање је само да ли ће парламента бити или га неће бити", рекао је Вукадиновић и додао да ће у наставку вечери изнети своје амандмане на предложени буџет.

Бошко Обрадовић је рекао да је ситуација алармантна и да су на делу "три врсте насиља" - вербално, физичко и парламентарно.

"Дозлогрдило је. Ђаво је однео шалу. Зато смо се ујединили", рекао је Обрадовић и оптужио председавајуће да су им "украли" време расправљајући о "лажним амандманима".

Решили смо да исправимо кичму, додао је шеф посланика Двери и прецизирао да су ту сви из опозиције осим ЛДП-а, ЛСВ и СРС.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара