Фактор плус: СНС на 53,5 одсто, излазност 43 одсто

Када би се ванредни парламентарни избори одржали у недељу, Српска напредна странка (СНС) освојила би 53,5 одсто гласова изашлих бирача, резултати су најновијег истраживања јавног мњења агенције "Фактор плус".

На изборе би, када би се одржали у недељу, изашло 43 одсто испитаних, 36 процената не би, а 21 одсто испитаних не зна.

Најјачи опозициони блок, Савез за Србију (СЗС) би према истом истраживању добио нешто испод 14 процената гласова, тачније 13,9 одсто, наводи се у најновијем политичком барометру агенције "Фактор плус".

Изнад цензуса била би још само Социјалистичка партија Србије (СПС) са девет процената гласова.

Најближа цензусу је Српска радикална странка (СРС) са четири процента подршке, док су нешто испод Партија уједињених пензионера Србије (ПУПС) и Покрет слободних грађана (ПСГ) Саше Јанковића са по 3,4 одсто.

Највећи проценат грађана, 40 одсто, мисли да ће се избори одржати у редовном термину, заједно са локалним, 2020. године, док 29 процената сматра да ће бити 2019. године.

Такође највећи број испитаних, 43 одсто, сматра да неће бити оружаних сукоба на Косову и Метохији, 26 одсто сматра да ће их бити и да ће кратко трајати, а 19 процената рекло је да не зна.

Истраживање "Фактор плуса" обављено је телефонским путем, на случајном узорку од 1.050 грађана са територије Србије без Косова и Метохије, од 3. до 6. децембра ове године.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво