Харадинај: Београд спреман на свашта

Косовски премијер Рамуш Харадинај каже да га нико не може приморати да укине таксе, али, каже, не искључује могућност да Београд инсценира чак и нечију смрт на северу Косова да би оптужио Приштину за хуманитарну кризу.

"Не искључујем могућност инсценирање неких смртних случајева на Косову да би нас оптужили да се то десило због недостатка хране, након уведене мере стопостотног пореза на српске производе. Али, косовске институције су шампиони у примени људских права", каже Харадинај, преноси Бота сот онлајн.

Тврди да на Косову нико није заинтересован за изазивање нестабилности, те да је за дестабилизацију једино заинтересован "званични Београд".

Харадинај је на седници парламента рекао да се "Србија мобилисала" да представи Косово као земљу која покушава да створи нестабилност у региону стварањем војске.

"Питање војске је унутрашње питање наше државе", рекао је Харадинај и додао да косовска војска ни на који начин не угрожава односе Приштине с НАТО.

Обраћајући се посланицима, Харадинај је оптужио Србију да води пропаганду против Косова и да косовски проблем покушава да реши ароганцијом.

"Србија се жали да Косово није испунило Бриселски споразум. Интензивирала је дипломатску активности да би представила Косово као земљу ван безбедносне контроле јер, према њима, Косово покушава да формира војску и створи дестабилизацију. Ми радимо на миру, а једини који су заинтересовани за било који сценарио дестабилизације је званични Београд ", рекао је Харадинај.

Говорећи о трансформацји КБС у војску, рекао је да је то унутрашњи процес који је у потпуности усклађен са косовским уставом.

"За формирање војске имали смо интензивне разговоре са свим заинтересованим странама. НАТО савез има велику тежину, може изразити своје мишљење, али Косово тиме сигурно никада неће угрозити односе са НАТО-ом ", рекао је Харадинај.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво