Ко не остаје – Љајић или Шешељ?

На почетку седнице Скупштине Србије посланици су постаљали питања. Посланик СРС-a Александар Шешељ питао је када ће Влада да одузме имунитет министру Расиму Љајићу, а посланик СДПС-а Милорад Мијатовић упутио контрапитање када ће без мандата да остане шеф посланика СРС Војислав Шешељ.

"Када ће Влада Србије да одузме имунитет Расиму Љајићу? Зашто је толико важан за коалицију? Још гура прст у око српском народу када прави коалицију у БНВ са Сулејманом Угљанином, који отворено говори да је Србија фашистичка творевина", питао је Aлександра Шешељ у делу седнице на којој посланици постављају питања.

Шешељ тврди да је Љајић, за председника Бошњачког националног већа, "изабрао" Есада Џуџу који је недавно објавио "распарчану" карту Србије.

Мијатовић је у делу седнице на којој посланици постављају питања затражио обавештење када ће Административни одбор да остави Војислава Шешеља без мандата, јер је, како каже, реч о осуђеном ратном злочинцу.

Он је обраћање Александра Шешеље оценио изреком "ивер не пада далеко од кладе", а радикале назвао "најамничком странком".

Мијатовић је навео и да се против Љајића води безочна харанга и поручио да очекује да се у игру укључи и "Шерлок Холмс".

Расправа између радикала и посланика странке Расима Љајића је настављена и после посланичких питања.

Александар Шешељ је рекао да су радикали излазили сами на изборе, а да је партија Расима Љајића у последњих 18 година "сателит странка" која попуњава само управне и надзорне одборе.

Бранимир Јовановић из СДПС-а је одговорио да радикале "нико неће" и да зато и излазе сами на изборе.

У наставку седнице посланик СНС-а Александар Марковић питао је Министарство унутрашњих послова да ли су откривени и ухапшени нападачи на кандидаткињу СНС на локалним изборима у Лучанима, 64. годишњу Наду Јовановић.

Он је позвао Савез за Србију да престане да шири мржњу и атмосферу страха, прогона, линча и насиља. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара