Српска листа: Авети прошлости покушавају да подрију јединство

У тренуцима када се српски народ суочава највећом кризом икада, и када се одлукама Приштине о блокади дистрибуције српских лекова, хране, штампе и осталих потрпштина српски народ гетоизира, и најдиректније прети опстанку Срба формирањем некакве војске Косова, авети политичке прошлости покушавају да подривају јединство Срба на Косову и Метохији, саопштила је Српска листа.

Српска листа наводи да Срби свакодневно показују да се не мире са намерама Приштине да их нема на северу Косова и Метохије.

"У данима када свакодневно Срби показују да не пристајемо да нам се укине слобода и право на живот, неки који себе представљају патриотама сакривени иза непотписаних саопштења неког удружења држе моралне придике, али нису спремни да напусте своје станове и виле по Београду и дођу да се боре заједно са српским народом", истиче Српска листа у саопштењу.

Својом пасивношћу и стајањем по страни, или иза народа, док се тај исти народ борио за голи опстанак и 1999. и 2004., али и 2008. године, како се наводи, ове политичке авети прошлости не знају како да реагују на јединство српског народа у подршци председнику Александру Вучићу и на протестима у Косовској Митровици.

"И нормално је да Јаблановићи, Трајковићи, Јакшић и слични њима не разумеју у чему је разлика између Српске листе и њих, Српска листа је показала у центру Приштине како се бори за своју земљу, мирно, достојанствено и храбро, и увек и на сваком месту наши људи су испред свог народа а наше породице на Косову и Метохији, док су они ушушкани у топле и огромне станове по Београду", наводи Српска листа.

Српски народ на Косову и Метохији је, истиче се у саопштењу, таквима одавно у политичком смислу рекао збогом, те нам њихово присуство на протестима и импонује, таквих и нема тамо где се људи боре за свој живот и где нема новца за крађу.

"А то што они свој народ гледају као погребну поворку, је врхунац срамота и безобразлука, те говори о томе колико су се од тог народа отуђили. Очигледно да би они срећнији били да уместо мирних протеста српски народ користи средства којим би се испровоцирали сукоби, у којима би опет страдао обичан народ, као у време њихове власти", указује Српска листа.

Српска листа поручује да ће наставити да са својим народом и својом државом Србијом чува мир, али и слободу и право на живот свих Срба на Косову и Метохији јер је то наша дужност, јер нема веће части и одговорности него бити служби свог народа и увек испред њега, пошто, како подвлаче, одавде нема назад.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи