Студентски стандард уздрман због мера Приштине

Своје неслагање са царинском блокадом Срби на Косову и Метохији исказују свакодневно на мирним протестима. На протестним скуповима веома су активни и студенти у Косовкој Митровици који, као и остали грађани, осећају последице мера Приштине. За данас су најавили нови протест.

Студенти су подигли свој глас и не мире се са мерам Приштине. Својеврсна база њиховог деловања јесте Студентски центар у Косовској Митровици.

Директор Студентског центра Јован Поповић каже за РТС да се од увођења такси од сто одсто на робу из Србије и њихов режим рада променио, пре свега у мензи.  

"Прилагођавамо се оној роби коју имамо. Морамо да редукујемо храну и средства хигијене. Студентски стандард је уздрман, али сналазимо се", објашњава Поповић.

Појединих намирница као што су млеко и млечни производи није било скоро недељу дана. Структура оброка се мења, али, како каже Поповић, студенти разумеју околности. Могућности за алтернативно снабдевање за сада нема.

"Ми на то не можемо да утичемо, за сада је то тако. А до када ће трајати – не знамо. Студенти су присутни на мирним протестима и солидаришу се са грађанима на северу Косова", истиче Поповић.

Студенти су са неколико перформанса на протестима указали свету на последице мера Приштине, подсећа Поповић и напомиње да млади академци дају посебан импулс животу на северу Косова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи