Вулин Фабрицију: Формирање "војске Косова" неприхватљиво

Министар одбране Александар Вулин је, у разговору са шефом Делегације Европске уније у Београду Семом Фабрицијем, нагласио да је за Србију формирање тзв. "војске Косова" неприхватљиво и да је Кфор једини гарант безбедности на простору Косова и Метохије, у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности Уједињених нација.

Према његовим речима, Србија остаје чврсто при ставу да је потребно стриктно поштовати одредбе Резолуције 1244 и да је Кфор најодговорнији за одржавање мира и безбедности на територији Косова и Метохије, саопштило је Министарство одбране.

Током сусрета, на којем се разговарало, између осталог о актуелној безбедносној ситуацији, Вулин је додао и да је увођење такси у висини од 100 одсто на производе из Србије и Босне и Херцеговине, још један акт самовоље представника приштинских власти, који представља кршење регионалних споразума о слободној трговини.

Истакао је и захвалност европском комесару Јоханесу Хану на принципијелном ставу и пружању подршке Републици Србији по питању уведених такси.

На крају састанка, министар одбране поручио је да Република Србија и њен председник и врховни командант настављају да воде политику захваљујући којој су били, јесу и биће фактор стабилности у региону.

Вулин је истакао да Министарство одбране наставља сарадњу са Европском унијом у оквиру Заједничке безбедносне и одбрамбене политике кроз ангажовање у мисијама Европске уније, припремама за учешће у борбеној групи Европске уније, припремама за упућивање цивила у мисије и учешћем у заједничким пројектима са Европском одбрамбеном агенцијом, додаје се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво