Перформанс студената "Фер-плеј на бриселски начин"

Студенти Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици одржали су перформанс "Фер-плеј на бриселски начин". Циљ је био да укажу на положај српског народа на Космету, али и на јучерашњу одлуку приштинских власти да кошаркашима Партизана не дозволе прелаз преко Јариња.

Студенткиња медицине Данијела Вићентијевић објаснила је за РТС симболику кошаркашке утакмице. Каже да су учесници, с једне стране Срби са Космета, а с друге стране спонзори тзв. косовске независности – САД, Велика Британија, Албанија, Немачка и пропадници Кфора.

Како је рекла, суди ЕУ, а као посматрачи су присутне снаге Еулекса.

"Нашем тиму су везане руке и везаност руку приказује слику ситуације у којој се налазимо. Тим се бори све време и кроз читав перформанс, упркос томе што је судија на страни противника и стално суди фаулове против српске екипе", рекла је Данијела Вићентијевић.

Утакмица је завршена победом "Срба са КиМ" резултатом 12:44.

Председник парламента Природно-математичког факултета у Косовској Митровици Александар Арсенијевић најавио је да ће студенти сличним перформансима и мирним протестима наставити да пружају подршку свом народу и држави Србији јер су, како каже, и студенти погођени таксама Приштине.

Студент Техничког факултета и члан екипе "Срби са КиМ" Миљан Мојсић рекао је да су данашњим перформансом студенти желели да отворе очи Европи и покажу како живе Срби на КиМ.

"Да у ЕУ не буду неми на оно што ради албанска страна", казао је Мојсић.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи