Настављена расправа о амандманима

Скупштина Србије наставила је расправу о амандманима на Предлог закона о централном регистру обавезног социјалног осигурања. Нацрт закона о пореклу имовине у завршној је фази и очекује се да ће јавна расправа о томе бити организована у наредних неколико месеци, изјавио је министар финансија Србије Синиша Мали.

Посланици су расправу у појединостима почели у понедељак, али су за три дана више полемисали о другим темама размењујући оптужбе о томе ко је где "прелетео", ко у Србији чини "Харадинајеву војску", али је било речи и о твиту глумца Сергеја Трифуновића који је брутално увредио председницу парламента Мају Гојковић.

Посланик Двери Драган Весовић рекао је да се он ограђује од тог твита и да га никада неће подржати.

"То сам урадио и на изјаву колеге Срђана Нога (Двери), међутим, није коректно ако се са ове стране неко огради, а са стране власти нико не реагује на изјаву колеге посланика да посланике опозиције поједе мрак", рекао је Весовић.

Весовић је питао министра Малог да ли се ограђује од изјаве партијског колеге "да смо ми албански опозиционари, Албанци би то решили тако да би нас појео мрак".

Посланик СДС-а Марко Ђуришћ коментарисао је на почетку седнице писма која је председник Србије Александар Вучић упутио свим пензионерима, рекавши да им је он заправо упутио писмо захвалности, је им је "отео пензије за пројекте попут Београда на води или Националног стадиона".

Радикали су замерили што је СНС поднела више од 300 амандмана на прву тачку дневног реда због чега се неће говорити о амандманима на предложено буџет за 2019.годину, а реч је, како су навели, о најважнијем закону који усваја парламент.

Нацрт закона о пореклу имовине у завршној фази

Мали је у Скупштини Србије рекао да на том решењу раде представници Министарства правде, Министарства финансија и Пореске управе.

"Закон је у завршној фази припреме и чим буде завршен биће представјен јавности. Организоваћемо и јавну расправу како би свако заинтресован могао да да своје мишљење. То очекујем у наредних пар месеци", рекао је Мали.

Према његовим речима, циљ владе је да се направи спроводљив закон који ће дати могућност да се утврди порекло имовине, али и да се избегну било какве злоупотребе.

Посланици нису јуче ни поменули амандмане на предложени закон о централном регистру обавезног социјалног осигурања и углавном су међусобно полемисали. Посланици дела опозиције тражили су да се прекине седница парламента, јер у сали тада није било министра финансија Синише Малог. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи