Приштина примила Бахтиријев захтев за "уједињење Митровице"

Министарство за администрацију локалне самоуправе примило је Бахтиријев захтев за "уједињење Митровице".

Министарство је навело да је примило захтев општине у Митровици за измену закона о административним границама општина како би се Митровица ујединила.

"Управа Министарства за администрацију локалне управе прихватила је закључак усвојен од стране Скупштине Јужне Митровице, датирано 30. 11. 2018, а тиче се 'покретања измене Закона бр. 03 / Л-041 о административним границама општина' како би се Митровица ујединила", наведено је у одговору Министарства.

Саопштено је да ће, у складу са својим мандатом, Министарство за локалну управу размотрити тај закључак и направити процену његове законитости, наводи се у одговорима које је то министарство доставило порталу kallxo.com.

Пре неколико дана, градоначелник Митровице, Агим Бахтири, затражио је измену закона о спровођењу иницијативе за "уједињење" Митровице. Ова иницијатива Бахтирија добила је подршку позиције и опозиције у тој општини.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара