Опозиција опет стоји у парламенту, полемика о "прелетању"

Посланици нису ни поменули амандмане на предложени закон о централном регистру обавезног социјалног осигурања и углавном су међусобно полемисали. Посланици дела опозиције тражили су да се прекине седница парламента, јер у сали тада није било министра финансија Синиша Мали. Tоком расправе део опозиције је наставио са јучерашњом праксом да стоји и рекламира повреде Пословника скупштине.

Председавајући Владимир Маринковић одредио је поподне више пауза, јер су, како је приметио, посланици опозиције наставили јучерашњу праксу и рекламирање повреде Пословника Народне скупштине.

Део опозиције је пре паузе у 14 часова тражио да се седница прекине, јер, како су рекли, не присуствује јој министар финансија Синиша Мали, а председавајући Верољуб Арсић је тада подсетио да се не разговара о буџету за 2019.годину већ о централном регистру социјалног осигурања.

После паузе, у скупштину је дошао министар финансија, а посланици власти и опозиције су наставили са полемиком и међусобним оптужбама.

Шеф посланичке групе Српске напредне странке Александар Мартиновић је рекао да је јасно шта ради опозиција, али док је говорио, све време су му добацивали.

"Само ви вичите, знам ја да желите да направите хаос. Харадинај је рекао да ће таксе бити укинуте, или кад Србија призна Косово, или када Вучић падне са власти. Тај пешчани сат цури. Ово је пешадија Рамуша Харадинаја и било би добро да знамо чинове", рекао је Мартиновић.

У току његовог обраћања, председавајући је Радославу Милојичићу (ДС) изрекао опомену, али се у преносу није чуло због чега.

"Вучић пасти неће, а пошто (Кадри) Весељи не може да га сруши из Приштине, ви сте ту да правите хаос у Србији, онда када јој је потребна подршка", рекла је председница Скупштине Србије Маја Гојковић из посланичких клупа.

Она је рекла да је "смејурија" то што ради опозиција у парламенту.

"Знате колико сам потрошила у апотеци за таблете да бих могла да причам?", рекла је Гојковићева која је навела да мора да виче, јер се не чује од опозиције.

Шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић пришао је у једном тренутку председавајућем Маринковићу, а Гојковићева му је (Маринковићу) поручила:

"Знате како се ово завршава, почну да вас туку, доживела сам ја ово", рекла је Гојковићева и позвала Маринковића да Обрадовићу каже да подели жуте прслуке и другим посланицима.

Марко Ђуришић (СДС) је добио опомену од Гојковићеве, јер је добацивао док је говорила Александра Томићи з СНС. Гојковићева је додала да је задатак опозиције да направи хаос и поручила да се власт неће ваљати у том блату.

Рекла је и да се не плаши, јер су је, како каже, раније физички тукли, а јуче брутално извређали.

"Свака вам част даме које се смејете на увреду једној жени. Срам вас било. Ниједна се није сетила да се извини", рекла је Гојковићева обраћајући се посланицама.

Преходно је шефица посланичке групе Нова Србија - Покрет за спас Србије Санда Рашковић Ивић полемисала са Драганом Баришић (СНС) и Вјерицом Радетом (СРС).

За Баришићеву која је такође неуропсихијатар је рекла да "даје политичке бенседине" и да се не понаша у складу са савешћу и истином, а Радети је замерила што је поменула њеног покојног оца Јована Рашковића рекавши да се посланица СРС "специјализирала да напада мртве".

Обрадовић у "жутом прслуку"  

Током преподнева, шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић у парламент је дошао у "жутом прслуку", а током расправе чули су се повици "Лопови, лопови" и "Доле влада".

Председавајући Верољуб Арсић је на позив да се прекине седнице јер министар финансија Синиша Мали не присуствује скупштинској седници, подсетио да се сада не расправља о Предлогу буџета за 2019. годину, већ да су на дневном реду амандмани на Предлог закона о централном регистру обавезног социјалног осигурања.

Председница Скупштине Маја Гојковић, која је после тога ушла у салу, изрекла је опомену самосталном посланику Зорану Живковићу.

Гојковићева је прокоментарисала, с обзиром да је Обрадовић обукао жути прслук у знак протеста због високих цена горива, да су цене горива у Србији смањене, али их је, каже, мржња онемогућила да то виде.

Прича о "прелетању" настављена је и данас, а о томе су полемисали Обрадовић и шеф посланика СНС Александар Мартиновић.

Мартиновић је рекао Обрадовићу да од њега нема "већег прелетачевића" и да ни један "жути посланик" није обукао жути прслук, него је "Бошко напрасно пожутео да би показао да је већи демократа и већи Ђиласовац чак и од самог Драгана Ђиласа".

Обрадовић је на Мартиновићу одговорио да не може он да му држи морално предавање, подсећајући га шта је говорио о председнику СНС Александру Вучићу и бившем председнику СНС Томиславу Николићу, два месеца пре него је из СРС прешао у СНС.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи