Расправа у Скупштини, од буџета до Твитера

У Скуптштини Србије настављена је расправа о Предлогу буџета за 2019. годину и сету пореских закона.

Буџетом су предвиђени укупни приходи од 1.246,2 милијарде динара и расходи у висини од 1.269,1 милијарде динара, што даје предвиђени дефицит од 22,9 милијарди динара, односно 0,4 одсто БДП-а.

Министар финансија Србије Синиша Мали изјавио је да је у трећем кварталу, према подацима Републичког завода за статистику, незапосленост пала на 11,3 одсто, што је, како каже, још једна потврда озбиљне и одговорне политике коју води Влада Србије.

Министар је додао да је политика Владе Србије усмерена ка отварању нових радних места и фабрика, као и на побољшању квалитета живота грађана Србије, наводећи да је од 2014.године до данас отворено 370.000 нових радних места.

"То јесте резултат који је за похвалу, али је и велика одговорност за нас, да наставимо са истом економском политиком", рекао је министар.

Мали је навео да је и Предлог буџета за 2019. годину конципиран тако да даје подршку привреди кроз подстицаје и смањење оптерећења, као и кроз додатне инвестиције државе у инфраструктуру.

"Радимо све како би се тренд смањења незапослености наставио у 2019. и осталим годинама пред нама", рекао је Мали.

Расправа о дневном реду 

Одборничка група покрета Саше Јанковића поднела је а затим и повукла предлог за допуну дневног реда, којим би се усвојио закључак о осуђивању недавног напада на Борка Стефановића, а представници одборничке групе СНС су подржали тај предлог, али и затражили да се осуде и други облици насиља и позиви на линч председника Србије и премијерке.

Шеф одборничке групе СНС Александар Мартиновић сматра да је ПСГ Грађански блок 381 повукао предлог за допуну дневног реда само зато што је одборничка група СНС тражила да се осуде и позив на насиље према председнику Вучићу, премијерки и свим људима који данас воде Србију, а део су СНС.

Шеф одборничке групе ПСГ Грађански блок 381 Раде Вељановски је рекао да су предложили допуну дневног реда јер су желели да се осуди физички напад на свакога, без обзира којој политичкој опцији припада и да нису повукли предлог због тога што би то значило и осуду оних који су лоше говорили о премијерки и другим људима.

Гојковић осудила Џуџино "прекрајање" границе на Твитеру

Током расправе о Предлогу буџета полемисали су посланици СДПС-а странке Расима Љајића и Странке правде и помирења Муамера Зукорлића о наводном криминалу лидера тих странака, а било је речи и твиту Есада Џуџе из БНВ-а који је на твитеру објавио "прекројене границе Србије" што је данас осудила председница парламента.

Гојковић је дискутовала из посланичких клупа и осудила "прекројене границе карте Србије" и додала да се такође никада неће сложити са изјавама Сулејмана Угљанина, који је рекао да је Србија фашистичка творевина и такве морбидарије и додала да осуђује такве изјаве.

"Знате да сам ја због тога што браним ову државу, извређана, да су ми спочитавали да имам некакав Стокхолмски синдром. У реду, имам ја Стокхолмски синдром, ево и Бошко Обрадовић ме је тукао, па опет морам да са њим комуницирам, није проблем. Али, нећу имати никакав Стокхолмски синдром са Сулејманом Угљанином и са Есадом Џуџевићем, нити Српска напредна странка", рекла је Гојковић.

Додала је да СНС поштује коалиционе партнере, "али ове друге, са таквим изјавама и са таквим намерама према Србији, не". "Тачка једна велика. Српска напредна странка је странка која поштује Србију а свако онај ко мисли да треба да сарађује или да се не огради од оваквих изјава је у великој заблуди", рекла је Гојковић.

Треба се, каже, запитати како је уопште кренула та тема о БНВ-у и како је наједном Угљанин почео да виче када је до скоро био министар "у фашистичкој држави".

"Оштро осуђујемо изјаве које су морбидне и које у овом тренутку представљају ко зна чије интересе да престане да се прича о КиМ и ономе што се дешава доле", рекла је Гојковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво