Могеринијева тражила од Тачија да повуче одлуку о таксама

Шефица дипломатије ЕУ Федерика Могерини затражила је у телефонском разговору са косовским председником Хашимом Тачијем укидање такси на робу из Србије и БиХ, саопштено је у Европској служби за спољне послове.

"Ове мере не помажу у изградњи добросуседских односа и морају бити повучене", саопштила је Могеринијева Тачију у телефонском разговору.

Европска служба за спољне послове наводи да је Федерика Могерини после подне телефоном разговарала са Хашимом Тачијем о последњим дешавањима у контексту дијалога о нормализацији односа коме посредује ЕУ.

Висока представница је том приликом нагласила да одлука косовских власти да повећа таксе на робу из Србије и БиХ од 100 процената само додатно компликује ситуацију и не доводи до решења било за проблеме људи, било за настојања Косова у овом тренутку, али и за будућност.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се