Харадинај без коментара на оставке, Весељи их сматра исхитреним

Косовски премијер Рамуш Харадинај није желео да коментарише оставке градоначелника општина на северу Косова, док је председник косовске скупштине Кадри Весељи такву одлуку назвао исхитреном и позвао грађане на уздржаност, преноси РТК.

Рамуш Харадинај је новинарима рекао да ће се о ситуацији на северу изјаснити сутра, док данас има друге обавезе.

"Оставка четири градоначелника општина на северу Косова је нагла одлука и штетна за грађане ових општина, као и за односе међу заједницама на Косову. Позивам све грађане севера на уздржаност, смирену и уравнотежену реакцију на ситуацију која је настала у протеклих неколико дана", навео је Весељи на Фејсбуку.

Косово ће, истиче, "наставити да улаже максимум да побољша међуетнички суживот унутар земље и јача стабилност и добросуседске односе у региону".

Председник Демократског савеза Косова Иса Мустафа изјавио је да су, како је рекао, данашње акције Срба, оставке градоначелника четири општине и резолуција о прекиду комуникације са Приштином јасан сигнал у ком правцу иде земља", пренела је РТК 2.

Како је Мустафа навео, "званичници Приштине треба да брину о уставном поретку земље док не буде прекасно", те је додао да се држава не одржава и не води – фолклором.

Градоначелници четири општине са српском већином на северу Косова поднели су јутрос оставке због одлуке Приштине да се на робу из Србије плаћа царина од 100 одсто.

На позив САД да повуку таксе, саветник косовског премијера Рамуша Харадинаја и представник приштинских институција у дијалогу са Београдом Авни Арифи поручио је да то неће учинити.

Арифи је рекао за приштински портал Љајми да ће косовска влада пре пасти, него повући одлуку о повећању пореза на 100 одсто на робу из Србије и БиХ.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се