Помпео: Приштина да укине таксе на производе из Србије и БиХ

Амерички државни секретар Мајкл Помпео позвао је косовске власти да укину таксе на производе из Србије и Босне и Херцеговине, које су прошле недеље подигнуте на 100 одсто.

Мајкл Помпео је, на састанку са косовским председником Хашимом Тачијем, поручио да Приштина треба да сарађује са Београдом како би се избегле провокације и спустила тензија, објављено је на сајту Стејт департмента.

Председник Републике Србије Александар Вучић и министар спољних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак поздравили су изјаву Помпеа.

Помпео је позвао Приштину да искористи јединствену прилику да постигне "историјски договор" о нормализацији односа са Београдом у оквиру дијалога под окриљем Европске уније.

"Нормализација односа између Косова и Србије је једини начин да се отвори пут за будућу интеграцију обе земље у западну заједницу нација. Сједињене Државе су спремне да помогну и подрже стране у циљу постизања решења које је одрживо, примењиво и доприноси стабилности", рекао је Помпео.

Амерички државни секретар је потврдио подршку САД Косову и честитао на, како каже, "великим корацима" који су направљени у претходних десет година.

Тачи и Помпео су разговарали о значају усаглашавања владавине закона и подстицања економског раста како би се осигурала будућност Косова, наводи се на сајту.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво