Сукоб Раме и Харадинаја око "корекције граница"

Албански премијер Еди Рама и косовски премијер Рамуш Харадинај сукобили су се око корекције границе са Србијом, односно Хашима Тачија, пише "Газета eкспрес".

Еди Рама је, пише Експрес, са емоцијама у гласу, рекао да је магарац свако ко каже да је Хашим Тачи издајник, док је Харадинај поручио да "нико неће таћи ниједан метар косовске земље".

Харадинај је рекао да је питање корекције косовских граница окончано 17. фебруара 2008. године, када је проглашена косовска независност.

"Шта мислите, није у реду да било ко добије метар косовске земље без обзира на то да ли је Албанац, да ли је Рамуш, Еди или Хашим Тачи. То је озбиљно погрешно. Ово је земља Албанаца формирана крвљу, 17. фебруара, и сви то морају знати. У овим границама нас препознају Албанија и Америка", рекао је Харадинај коментаришући Рамину поруку да је магарац свако ко Тачија назива издајником.

Дана је одржана заједничка седница владе такозваног Косова и албанске Владе.

Албански премијер Еди Рама рекао је да се Србија агресивно понаша према Приштини и да Београд не види, како је рекао, Косово као независну државу.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи