Вулин: Да ли је Европа у стању да поштује своја правила?

Ако Европа није у стању да поштује своје споразуме, чему онда Европа, упитао је министар одбране Александар Вулин указујући ка кршење ССП-а и Цефта споразума од стране Приштине.

Александар Вулин је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а позвао на поштовање Цефта споразума и ССП-а указујући да је Београд све време то чинио.

"Оно што је до Србије, урадићемо, али доста смо се ми доказивали Европи, време је да се они докажу нама", навео је Вулин.

Додао је да поступци албанских политичара на КиМ не могу да се предвиде и да се они понашају као УЧК и због тога понавља питање Европској унији, да ли су у стању да поштују споствена правила.

Додаје да се Срби на Космету боре да издрже и да ће држава Србија успети да им помогне.

Министар одбране истиче да је војска спремна да спроводи свако наређење врховног команданта председника Александра Вучића и да заштити живот Срба на КиМ.

"Обезбедили смо све предуслове, да ли ћемо или нећемо то учинити, то је питање за државно руководство", рекао је Вулин указујући да Александар Вучић сваки дан води рачуна о томе да ли је војска у стању да учини оно што је потребно да би се помогло српском народу. 

Нови хеликоптери повећавају способност војске

Вулин је говорио и о куповини нове генерације  "Ербасових" хеликоптера Х-145.

"'Ербасови' хеликоптери Х-145 су у овом тренутку нешто најсавременије на свету у својој класи. Ми смо добили фабрички пријем у марту, а када наши пилоти буду завршили обуку, имаћемо их. То је нешто што драматично повећава способност наше војске", навео је министар.

Он је казао да када Србија нешто ради, наоружава се и унапређује, цео регион отвори очи и сматра да је то нешто о чему може да се разговара и да то значи и вођење рачуна о безбедности Срба и свих других.

"Ми смо војно неутрални, водимо рачуна о својој безбедности. У тренутку невоље, не можемо да позовемо никог другог осим нас самих. Сви други се позивају на разне пактове. Ми водимо рачуна о себи. Х-145 ће знатно повећати способност наше војске и то је добро за све који живе на простору Балкана", нагласио је министар одбране. 

Вулин је рекао и да "опозиција наставља да напада Државу Србију" и поред тога што су нападачи на Борка Стефановића пронађени за сат времена и што је показано да се у Србији поштује право.

Министар Вулин је додао да је занимљиво "да та иста власт у време када су убили Ранка Панића није рекла ни реч. Када су Драган Ђилас и сви остали били велика власт, нико ништа није говорио о убиству Ранка Панића и насиљу које смо у то време доживљавали. Ја сам сведок да су пребијали, хапсили и одводили у затворе свих тих година и да нико ништа није говорио".

Осуђујући напад на Борка Стефановића министар Вулин је рекао да је Александар Вучић дао врло стриктно наређење – нађите нападача "и нашли смо га јако брзо".

"Неко би требало да се обрадује због тога. Нажалост, ми смо видели само да се напада наша држава, да се српска држава пљује, да се говори о њој као о некаквој лошој држави. Александар Вучић, Српска напредна странка, министар Стефановић су урадили све и у првом сату су нашли онога ко је починио такво гнусно дело", закључио је министар Вулин.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи