Вучић са Ханом: Србија изложена снажним провокацијама

Председник Александар Вучић разговарао је телефоном са европским комесаром Јоханесом Ханом, којем је пренео да је Србија изложена снажним провокацијама Приштине, али и да се понаша озбиљно и одговорно.

Александар Вучић и Јоханес Хан сагласни су да је сада потребно очувати мир и стабилност.

Србија се, рекао је председник Вучић, увек понаша озбиљно и одговорно, али је указао на то да је изложена снажним провокацијама Приштине, које угрожавају безбедност Срба на Косову и Метохији, као и мир и стабилност у целом региону, саопштено је из Председништва Србије.

Хан је касније на Твитеру написао да је о ситуацији на КиМ разговарао са Вучићем, као и са представницима привремених косовских институција, Хашимом Тачијем и Рамушом Харадинајем.

"Сложили смо се да је неопходно да се хитно смири ситуација и дође до деескалације у интересу целог региона. Понудио сам помоћ у раду на брзим, практичним решењима за различита трговинска питања у оквиру Цефте", написао је Хан.

Грађане Северне Косовске Митровице рано јутрос пробудиле су сирене за опасност, а чуло се и неколико пуцњева.

Специјалне снаге косовске полиције на северу Косовске Митровице ухапсиле су четворицу Срба.

Приштина је претходно подигла таксе на производе из Србије на 100 одсто.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије