РСЕ: "Фондови" Косова у Дубаију

Милиони долара фондова за лобирање нису били довољни Косову за чланство у међународној полицијској организацији, Интерпол, пише "Радио слободна Европа" и додаје да је пре месец дана креиран додатни фонд од више милиона евра који је Влада Косова наменила "ефикасном управљању активностима лобирања".

Средства су подељена пре око месец дана, каже Хаки Шатри, саветник за економију премијера самопроглашеног Косова, Рамуша Харадинаја.

Такође, он додаје да су ова средства била на посебном рачуну косовске полиције, јер су постојали инструктори који су имали директну сарадњу са полицијама других земаља.

"До данас нисмо имали извештај о томе, али они који управљају овим фондом треба да направе извештај шта је и колико потрошено", истиче Шатри.

Посланици Скупштине Косова упозорили су да ће тражити објашњење у вези с трошењем средстава из фондова за лобирање.

"Сума од преко један милион евра није мала, и заједно са неуспехом постизања циља треба оправдати сва та средства која су потрошена", каже Зафир Бериша, члан парламентарног одбора за спољне послове у скупштини Косова.

Он је навео да ће ово питање бити покренуто на скупштинској расправи и да ће се тражити детаљи о потрошеном новцу за лобирање.

Након неуспеха Косова да постане чланица Интерпола , председник Хашим Тачи је нагласио да не верује "лобирању", већ "одлучности држава које су признале Косово", и "заслугама Косова".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара