Констатоване оставке бивших функционера ДЈБ

Одбор за административно-буџетска и имунитетско-мандатна питања предложиће Скупштини Србије да констатује престанак мандата троје бивших посланика покрета Доста је било – Душана Павловића, Јасмине Николић и Ратка Јанкова који су поднели оставке на посланичка места.

Они су раније напустили покрет Доста је било и у Скупштини Србије формирали посланичку групу "Политика мора бити другачија" заједно са бившим функционерима тог покрета Браниславом Михајловићем и Аном Стевановић.

Ипак, Павловић, Николић и Јанков су поднели оставке на посланичка места, а на њихова места ће следећих троје кандидата за посланике на изборној листи Покрета Доста је било.

Нова председница Покрета Доста је било Бранка Стаменковић рекла је да је враћање мандата троје посланика частан поступак и позвала друге бивше посланике тог покрета који су задржали мандат, да учине исто.

Стаменковићева је на седници Административног одбора рекла да је трговина мандатима широко распрострањена, нарочито ако се, како каже, погледа актуелни сазив скупштине.

"То је једно зло које уништава Србију и наша демократија не може да се развије, док пре свега у Народној скупштини не уведемо ред. Ако ћемо уводити ред у Србију, морамо кренути од Народне скупштине, а у скупштини морамо кренути од прелетача", рекла је Стаменковићева.

Указала је да је закон такав да они који "прелете" могу да задрже мандате, али је апеловала на част и морал посланика, као и на медија да изврше притисак да се "са злом задржавања мандата престане".

Посланик СРС-a Милорад Мирчић оценио је чин подношења оставки као пријатно изненађење.

"Ово је гест који у сваком случају заслужује коментар без обзира шта мислимо о тој посланичкој групи или политичкој опцији. Ово су појединци који су показали да поштују морална начела", рекао је Мирчић.

Некадашњи председник Покрета Доста је било Саша Радуловић остао је, иначе, без посланичке групе у парламенту, а једина која клуб није напустила је Стаменковићева.

Покрет Доста је било је имао посланичку групу од 16 чланова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво