Вучић са шефом данске дипломатије

Председник Србије Александар Вучић примио је министра иностраних послова Краљевине Данске Андерса Самуелсона, првог шефа данске дипломатије који посећује Србију после дугог низа година.

Александар Вучић је министру Андерсу Самуелсону рекао да га радује интересовање Данске за интензивирање политичког дијалога са Србијом, јер Србија може много да научи од Данске у области економије и владавине права, саопштила је председникова Служба за сарадњу са медијима.

Захвалио је на подршци нашим тежњама за чланством у Европској унији, изразивши наду да ће се напредак на европском путу одразити и кроз веће поверење данских инвеститора за улагање у српску економију, имајући у виду и одличне резултате економских реформи и других мера.

Председник Вучић је такође захвалио на финансијској помоћи Данске за реализацију Регионалног стамбеног програма за избеглице и других програма намењених избеглицама у Србији.

Министар Самуелсон је рекао да Данска цени дугогодишње дипломатске односе са Србијом и да сматра да је неопходно да две земље продубе сарадњу у обостраном интересу.

Поновио је подршку Данске европском путу Србије, као и целог региона Западног Балкана, додаје се у саопштењу.

Разговарајући са министром Самуелсоном о регионалној ситуацији, председник Вучић је истакао потребу дијалога са Приштином ради постизања праведног и одрживог компромиса, као услову мира и стабилности на Западном Балкану, али и нагласио да дијалог може да буде настављен тек кад Приштина укине одлуку о увођењу додатних такси на робу из Србије, којом крши ЦЕФТА споразум.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара