Тачи тражи да се преиспита одлука о надлежности српских општина над имовином

Правна канцеларија косовског председника затражила је од Уставног суда да растумачи одлуку косовске владе, да у српским општинама повуче из приватизације објекте друштвених предузећа, којима управља косовска агенција за приватизацију.

Према тумачењу из канцеларије председништва, косовска влада треба да доноси одлуке у складу са Уставом и законима.

Од Уставног суда се тражи да разјасни случајеве у којима нема процедуре или се не поштује релевантан поступак, преносе приштински медији.

Раније овог месеца Српска листа саопштила је да је имовина друштвених предузећа која се налази на Косову и Метохији у општинама са српском већином, пренета у надлежност тих општина, а на тај начин заустављена је и њена приватизација.

"Преносом имовине заустављена је приватизација која је економски и политички угрожавала опстанак и останак српског народа широм Косова и Метохије у претходним годинама", истакао је председник Српске листе Горан Ракић у саопштењу за јавност наглашавајући да ће ова одлука унапредити економски амбијент у општинама, али и омогућити стварање бољих економских услова за грађане на КиМ.

Указујући да је сам процес приватизације на Косову и Метохији урађен на погрешан начин, те да је често критикован, не само од стране српских политичких представника већ и самих Албанаца, али и међународних организација, Ракић је оценио и да је процес приватизације уназадио економски положај свих грађана на Косову и Метохији, не само Срба већ и Албанаца.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи